Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав понад 50 млн гривень від сплати штрафів за неналежне паркування

Торік до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту. Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як додали в міському управлінні безпеки, через порушення правил стоянки, за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів.

«Цього року Львів планує допомогти ЗСУ на 500 млн гривень. Це допомога у вигляді  обладнання, машин, одягу нашим чотирьом бригадам, які сьогодні на передовій. Але є питання у наповненні цього бюджету. Одне із джерел його наповнення - це кошти, яке місто збирає за штрафи від паркування.

Я розумію людей, бо не завжди приємно сплачувати штрафи. Але ви повинні розуміти, що кожен штраф, який ви сплачуєте, має кінцевого бенефіціара - це наш військовий.

Тому прошу вас не порушувати правила дорожнього руху. Але якщо порушили, то гідно оплатіть цей штраф, адже таким чином наша армія стане більш дієздатною», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

А для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ