Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів продовжує фінансово допомагати військовим відкривати свій бізнес

У Львівській міській раді відбулася зустріч з ветеранами та членами їх сімей, на якій міські посадовці розповідали про усі види підтримки від мерії та громадських організацій на розвиток бізнесу.

На зустріч запросили ветеранів, які вже скористалися допомогою від міста і тих, хто лише чув про таку можливість, повідомили в ЛМР. 

Як зазначила заступниця начальника відділу інновацій та підтримки бізнесу Юлія Трохимчук, ці кошти можна використати на придбання обладнання, відшкодування оренди приміщень, навчання з підвищення кваліфікації, придбання автомобіля для господарської діяльності тощо. 

“В 2023 році з міського бюджету було виділено 7,4 мільйона гривень на підтримку ветеранського бізнесу. У цьому році переможцями визначено 23 ветеранські проєкти на суму понад 15 мільйонів гривень. Сподіваємося, що всі ці проєкти стануть успішними”, – наголосила Юлія Трохимчук.

Серед проєктів, які найчастіше подають на конкурс, – агробізнес, громадське харчування, сфера послуг, зелений туризм. 

Один із таких бізнесів - кав’ярня “Кава на двох”, який запустила дружина захисника Вікторія Трибушина. Торік жінка отримала бізнес-ваучер від міської ради і відкрила  невелику кав'ярню, а вже зараз вона готується до відкриття другої локації “Кави на двох”.

“Спочатку було складно фізично, психологічно, матеріально, бо потрібно було знайти приміщення, пройти навчання з бізнесу, але кав’ярня таки запрацювала, тому радо всіх запрошую”, - каже пані Вікторія. 

Щоб дізнатися більше про допомогу від міської ради на зустріч прийшов ветеран Валерій Венчковський. Пів року тому чоловік повернувся з війни і зараз мріє відкрити дитяче кафе, де пригощатиме діток тайським морозивом та організовуватиме майстеркласи. 

“До війни ми з дружиною мали свою кав’ярню, але коли я пішов на фронт, бізнес довелось закрити. А зараз хочу реалізувати свою ідею. Я вже проводив інклюзивні безкоштовні майстеркласи для діток з виготовлення тайського морозива. Діти не хотіли мене відпускати – так їм було цікаво”, – розповідає ветеран.

Під час зустрічі ветерани-підприємці розповіли про проблеми та виклики, з якими зіштовхуються під час ведення бізнесу: брак знань та коштів для розширення бізнесу, відсутність кваліфікованих працівників, відсутність засобів енергозабезпечення, складнощі з пошуком приміщення, брак замовлень на початку ведення бізнесу.

«Ми напрацювали нові ідеї щодо поліпшення підтримки ветеранського бізнесу у Львівській міській територіальній громаді, адже знаючи потребу ветеранів ми можемо ефективно впроваджувати нові інструменти підтримки» - додала Інна Свистун, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ