Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів продовжить економити електроенергію, аби місто могло функціювати

У Львові після ракетних ударів з боку РФ значної шкоди було завдано інфраструктурі, яка забезпечує електропостачання, зокрема виведено з ладу чотири підстанції.

Станом на зараз у місті повністю відновлено водо- та  електропостачання завдяки роботі альтернативних джерел. Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко під час брифінгу сьогодні, 13 жовтня. 

За його словами, бізнесу, мешканцям потрібно економити електроенергію, щоб в місті могли повноцінно функціонувати стратегічні підприємства, хлібзаводи, сервіс тощо. Це зумовлено тим, що самої потужності альтернативних джерел може не вистачати, до прикладу, для забезпечення нормальної роботи багатозатратних підприємств.  

"З метою того, щоб місто надалі безперебійно отримувало електропостачання, могли функціювати всі служби, ми маємо почати економити споживання електроенергії. Зокрема найпростіші речі можуть дати змогу тому, що в місті надалі буде безперебійне електропостачання", – додав заступник.

Як зазначив Андрій Москаленко, сьогодні, 13 жовтня, рада прийняла рішення відімкнути фонтани, зупинити підсвітку будинків, пам'яток архітектури, сакральних споруд у Львові. Також керівництво міста поспілкувалося з мережами, які уже перейшли або перейдуть на режим економії. Зокрема готельєри, супермакети вимкнуть рекламні вивіски, технічно зменшать освітлення всередині залів зі 100% до 60% чи 40%.

"Ми всі побачили, якщо йде навантаження і таких рішень не буде, ми справді опинимось без електропостачання, а тоді вже будуть страждати всі". 

Андрій Москаленко розповів, що рада приєдналася до проведення заходів енергозбереження і в коридорах вимкнули освітлення. 

Попри економію електроенергії в місті не вимикатимуть вуличне освітлення, що є питанням безпеки містян.

Заступник міського голови ще раз нагадав обмежити споживання і максимально бережливо ставитися до використання електроенергії в критичні пікові навантаження зі 7:00 до 11:00 і так само з 17:00 до 23:00. А енергомісткі прилади використовувати за потреби після 23:00, коли є спад навантаження на мережі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ