Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів розвиватиме співпрацю з містами Норвегії та Швеції

Сьогодні до Львівської мерії завітали Хелен Санд Андерсен – Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні, та Леннарт Ліннер – тимчасовий повірений у справах Королівства Швеція в Україні.

Під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим обговорили співпрацю у різних сферах, акцентувавши на темі медицини та економіки.

Спершу мер Львова розповів про екосистему НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), зокрема нові об’єкти, які втілюють з іноземними та українськими партнерами, і запропонував долучитися. Відтак, презентував кілька пріоритетних для Львова напрямків, серед яких створення муніципального індустріального парку, що передбачатиме щонайменше 3,5 тисячі нових робочих місць. А це надважливо у час війни.

«Ми щодня співпрацюємо з міжнародними компаніями, організаціями, з нашими партнерами по всьому світу. Зараз нашим пріоритетом є лікування і реабілітація поранених, наша екосистема UNBROKEN. Це щоденна праця, яка потребує максимум наших зусиль і коштів. Місто розвивається, і ми маємо план збудувати великий муніципальний індустріальний парк. Бо це нові можливості і нові робочі місця. Тому запрошую до кооперації ваші компанії і ваші міста», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Хелен Санд Андерсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні, висловила свою підтримку та запевнила, що Норвегія долучатиметься до реалізації важливих проєктів в Україні та у Львові зокрема.

Тимчасовий повірений у справах Королівства Швеція в Україні Леннарт Ліннер подякував за зустріч та зауважив, що Швеція всіляко підтримує українців, а тому розвиватимуть співпрацю.

«Ваше місто фантастичне. Тут багато біженців і ми бачимо, як ви дбаєте про них. Ми ділимося своїми знаннями, досвідом, ми з вами», - зауважив Леннарт Ліннер. Він, до речі, нещодавно відвідав Одесу, Миколаїв та Херсон, де обговорювали питання розмінування міст, подолання наслідків затоплення територій тощо.

Також на зустрічі були Андрій Москаленко, перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку, та Сергій Кіраль, заступник міського голови – бізнес-омбудсмен Львівської міської ради. Відтак, поговорили про різні інвестиційні проєкти, безвідходне виробництво, а також про поточну ситуацію у місті та країні загалом. Мер наголосив, що Україна бореться і дає імпульс всьому світові, тому Європа не може бути осторонь – адже це наша спільна боротьба на вільне майбутнє.

На завершення Андрій Садовий подякував гостям за візит та допомогу, яку Норвегія та Швеція надали і продовжують надавати Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ