Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львів розвиватиме співпрацю з найбільшим німецьким дослідницьким фондом

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із заступником директора Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Яном Філіппом Вьольберном. На зустрічі поговорили про партнерство у різних сферах, про допомогу у навчанні молодих фахівців та розвиток місцевого самоврядування, а також підтримку України загалом. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

«Наша екосистема людяності UNBROKEN включає багато аспектів: хірургію, реабілітацію, психологічне відновлення, виготовлення протезів, спорт, мистецтво тощо. Але також дуже важливою є освіта, навчання молодих спеціалістів. Бо після нашої Перемоги ключовою буде відбудова країни, і місцеве самоврядування є фундаментом у цих процесах. Ми щотижня приймаємо делегації з різних міст і обмінюємось досвідом, щотижня у нас різні дискусії про екологію, архітектуру, медицину, економіку, освіту, про стійкість. Це питання зараз дуже важливе», – зауважив мер Львова Андрій Садовий.

Відтак поспілкувались про подальше партнерство Львова з європейськими містами. Гість наголосив, що підтримка України є вкрай важливою, адже українці боряться за спільні демократичні цінності. Тому підтримувати Україну – означає підтримувати розбудову світової демократії.

«В Україні за останній рік я набув багато досвіду. Чим довше я тут, тим сильніше відчуваю велику повагу і захоплення людьми. Я бачу, чим жертвують українці заради свободи. Це війна проти західних цінностей, проти права робити власний вибір. І це те, чого на заході дуже часто ще не розуміють. Тому я, розуміючи обидві точки зору, завжди намагаюся передати своїм співвітчизникам і всім іншим представникам заходу, що йдеться не лише про напад з боку Росії, а про те, що Україна захищає наші спільні цінності. Тому питання підтримки України є дуже важливим. Підтримувати вас – означає підтримувати розбудову демократії. Велике дякую за все, що ви робите для України і для свого міста», – сказав Ян Філіпп Вьольберн, заступник директора Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Також гість розповів про стипендіальну програму підтримки студентів, які навчаються в українських вишах, аби вони могли бачити своє майбутнє саме в Україні.

«Крім шансу виїхати за кордон, має бути шанс інвестувати в майбутнє своєї країни. Тому наше завдання – підтримати тих, хто хоче залишитися в країні. Ваша ідея про збільшення кількості активних людей у місцевих громадах є дуже важливою, бо це про демократію і оновлення. Зараз у нас є 30 стипендіальних програм, які ми обрали, і справді цікаво побачити молодих талановитих людей», – додав Ян Філіпп Вьольберн.

На завершення мер детальніше розповів гостю про створення унікального вишу Unbroken University на базі одного з найбільших медоб’єднань у Львові.

«Це зовсім інший напрямок, бо сьогодні маємо якісну освіту і якісних медичних спеціалістів. У нас є повсякденна практика, якісне обладнання, у нас дуже хороші спеціалісти, які навчаються і готові ділитися цим досвідом», – додав мер.

Зауважимо, Фонд Конрада Аденауера в Україні є співорганізатором 17-го міжнародного Екуменічного соціального тижня у Львові, що зараз відбувається в Українському католицькому університеті. Цьогорічна тема – «Стійкість спільнот: шлях до зцілення та відновлення країни». Трансляція форуму доступна тут

Довідка

Фонд Конрада Аденауера (KAS) – найбільша німецька дослідницька фундація, що фінансує політичні та соціальні дослідження. Фонд організовує круглі столи, конференції, дискусії та лекції з метою ґрунтовного обговорення та політичного аналізу суспільно важливих тем. Також влаштовує семінари, ділові ігри та тренінги, випускає книжки та серію публікацій «Policy Papers» з результатами дискусій та рекомендаціями.

Представництво в Україні утворене 1994 року. Фонд реалізовує проєкти, спрямовані на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ, консолідацію демократичних інститутів. Також підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації, молодих політиків та обдарованих студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ