Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів відвідали сенатори штату Каліфорнія

Про партнерство і напрацювання спільних проєктів, зокрема у галузях енергетики, ІТ, логістики, сільського господарства і медицини йшлося під час зустрічі в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода та начальника Львівської ОВА Максима Козицького з сенаторами штату Каліфорнія (США) Біллом Доддом і Меліссою Уртадо. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

На початку зустрічі керівники області подякували за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і військову допомогу нашій державі.

Як наголосив Юрій Холод, надзвичайно приємно, що між Львівською областю та штатом Каліфорнія встановлено побратимські відносини.

«Переконаний, у межах вашого візиту на Львівщину ми напрацюємо партнерські проєкти, щоб у майбутньому робити спільні розвиткові справи.  Розраховуємо на співпрацю в галузях енергетики, ІТ, логістики, сільського господарства, освіти, медицини, туризму та культури.

Готові також презентувати Україну, зокрема Львівщину,  у штаті Каліфорнія», - зазначив Юрій Холод.

У відповідь Білл Додд, ініціатор резолюції про встановлення побратимських відносин Каліфорнії та Львівщини, і Мелісса Уртадо наголосили, що для них велика честь відвідати Львівщину та познайомитися з керівництвом та мешканцями області, з якою штатом Каліфорнія встановлено побратимські відносини.

«Для нас дуже важливим є підтримка України, бо відбувається зазіхання не тільки на свободу України, а під загрозою перебуває свобода усього світу», - підкреслила Мелісса Уртадо.

Під час зустрічі керівники Львівщини розповіли іноземним гостям про актуальну ситуацію на Львівщині в контексті військової агресії росії, зокрема про потреби регіону в децентралізованих системах енергопостачання.

Юрій Холод і Максим Козицький поінформували про створення університетської клініки на базі комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня», про розвиток вищої та професійно-технічної освіти і запропонували обміни мистецькими колективами для представлення української культури громадянам США.

Крім того, очільники області запросили бізнес США інвестувати в створення на Львівщині логістичних хабів та об’єктів відновлювальної енергетики.

Нагадаємо, у січні 2024 р. Сенат штату Каліфорнія підтримав резолюцію про встановлення побратимських відносин з Львівщиною.

28 червня 2024 р. Львівська обласна рада ухвалила рішення «Про встановлення побратимських відносин між Львівською областю та штатом Каліфорнія (Сполучені Штати Америки)».

Львівщина – друга область в Україні, яка розпочала співпрацю з американським штатом. Першою у березні 2024 р. Київщина встановила побратимські відносини зі штатом Вашингтон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ