Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів відзначить 100-ліття з дня народження Станіслава Лема

Мер Львова Андрій Садовий обговорив із генконсулом Польщі у Львові Елізою Дзвонкєвіч плани щодо відзначення 100-ліття з дня народження Станіслава Лема у Львові. Про це повідомили 5 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Цьогоріч Львів святкуватиме 100-ліття з дня народження всесвітньовідомого письменника, філософа й фантаста Станіслава Лема, твори якого перекладено на півсотні мов і видано загальним накладом 35 млн примірників. Львів – це місто, де він народився, сформувався як особистість, навчався в гімназії та університеті, написав перший роман та прожив першу третину свого життя, про що яскраво розповів в автобіографічній книзі "Високий Замок". З повторним приходом радянських військ та зміною кордонів у 1945 році письменник переїхав до Польщі та вже ніколи не повернувся до рідного міста. Але він завжди наголошував, що є львів’янином і залишиться ним до смерті.

"Ми б хотіли вже розпочати цей процес відзначення 100-ліття письменника. Популяризація Станіслава Лема є надзвичайно важливою для нас, адже він є одним із тих львів’ян, про яких ми завжди говоримо з честю", – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, програму відзначення 100-ліття з дня народження Станіслава Лема у Львові прийняли на засіданні сесії міськради 25 березня. Вона розрахована на 2021 рік та визначає стратегію проведення загальноміських заходів із популяризації постаті та творчого спадку письменника.

Довідка

Еліза Дзвонкєвіч – генконсул Республіки Польща у Львові з 28 жовтня 2019 року. Закінчила кафедру української філології у Варшавському університеті, післядипломну освіту здобула в Центрі східноєвропейських студій того ж вишу. Опісля — навчалась у Вищій банківській школі в Познані за напрямом "менеджер у галузі управління персоналом з елементами коучінгу". У різні роки працювала у фонді "Допомога полякам на сході", Національному центрі культури, Bank Zachodni WBK, фонді LOTTA тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ