Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів змушений підняти вартість тепла та води. Чекають на дозвіл НКРЄ

За 5 місяців 2010 року борги комунальних теплових підприємств Львова виросли більше, ніж на 50 млн гривень. Це свідчить про те, що тариф не відповідає дійсності. Адже ще в серпні цього року вартість газу для комунальних підприємств була підвищена. Про це заявив журналістам начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.

За його словами, державна влада не бачить можливості відшкодовувати збитки теплопостачальних підприємств.

«Для таких підприємств як «Львівтеплоенерго», «Львівводоканал», ми змушені будемо відкоригувати тарифи в частині вартості енергоносіїв. Але добре відомо, що органи місцевого самоврядування можуть коригувати тариф на теплопостачання та водопостачання тільки з погодження НКРЄ, а НКРЄ на кінець року такої постанови не давала», – прокоментував Голець.

Нагадаємо, як заявив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий,  за вказівкою уряду Львівська міська рада перегляне тарифи на теплопостачання та гарячу воду у січні цього року. Зростання тарифів становитиме приблизно 10%. Мер сказав, що мешканців повідомлять про коригування тарифів на теплопостачання та гарячу воду одразу після того, як НКРЕ прийме остаточне рішення, хоча прем’єр-міністр вже попереджав про коригування тарифів з 1-го січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ