Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Lviv.FM: Львів’ян шокували «космічні» ціни на газ

Приголомшливі цифри. Львів’янам почали розносити платіжки за газ, які вже викликали паніку серед споживачів. Адже у квитанціях вказані суми збільшилися у рази. Це тому, що газовики запровадили рекомендовану плату на наступний місяць. Чи потрібно зараз її обов’язково сплачувати – з’ясовувала кореспондент «Львівської хвилі» Іванна Лаврик.

Львів’янин пан Степан нині пішов платити за комуналку. Оскільки платіжка за газ додому ще не прийшла - вирішив оплатити спожите блакитне паливо у банку. На місці чоловіка одразу приголомшили: у його квитанції 1700 гривень.  

«Я чуть не зомлів, а реально в нас э субсидія. Ще 300 гривень в нас є переплата, бо я вдень палю, а ввечері виключаю, щоб трошки зекономити. Бо ж зараз ще нема таких морозів. То ж я ще й зекономив газ, а вийшло платити 1700 гривень наперед. То ж можна довести людей до інфаркту, розумієте…».

Шокована платіжкою і бабуся Віра. Подружжя пенсіонерів має пільги. Та цього місяця їх рекомендований платіж за блакитне паливо – 510 гривень. Попри свій поважний вік бабця також приїхала до газовиків на вулицю Золоту, аби з’ясувати звідки взялися такі цифри:

«По нулях у нас йде, тому що маємо субсидію. Я учасник бойових дій - в Афгані була, а чоловік інвалід 2 групи. Тепер, в 73 роки повинна ноги збивати».

У «Львівгаззбуті» пояснюють: рекомендований платіж – це прогноз того, скільки блакитного палива може використати сім’я наступного місяця. Відтак його можна платити за бажанням, а не обов’язково. Говорить начальник відділу розрахунків Ольга Чабан:

«Платіж спеціально показаний у квитанціях в окремому полі

Нагадаємо, у листопаді парламент прийняв новий закон про житлово-комунальні послуги. Невчасна сплата комуналки тягнутиме за собою нарахування штрафних санкцій - відомої як пеня.

Додамо, що жителі Львівщини заборгували за спожитий газ понад мільярд гривень.

Львівська хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ