Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Lviv.FM: За рік на Львівщині правоохоронці зафіксували сім дитячих самогубств

Більш ніж втричі зросла кількість дитячих самогубств на території Львівщини, порівняно із минулим роком. Пов’язують це і з популярністю суїцидальних ігор у соцмережах. Аби запобігти трагедії, в області готують заходи, від роботи з психологами до створення альтернативних ігор. Про це повідомило радіо "Львівська хвиля".

За принципом суїцидальних квестів, потрібно виконувати різні завдання і виходити на новий рівень. Але така гра буде патріотичного спрямування. Каже керівник служби у справах дітей Володимир Лис:

«Обговоримо питання про шкільних психологів, власне щодо того, що вони найперші повинні виявляти ті ризики, коли дитина замикається у собі чи коли увійшла в певні спільноти. Адже видно по дитині, вона змінюється… І в першу чергу психологи повинні це виявити, поінформувати батьків. І працювати над виведенням дитини з кризового стану».

Бо ситуація катастрофічна. Цього року правоохоронці вже зафіксували сім дитячих самогубств. А торік таких було лише два. Окрім суїцидальних ігор, незмінною причиною цієї трагедії є і брак уваги з боку батьків.

«Світові дослідження говорять, що 70% батьків, діти яких скоювали самогубство, навіть не підозрювали про те, що у дитини є якась криза. Це свідчить про те, що нема контакту, нема спілкування. Треба бути уважнішими, намагатися розмовляти, звертати уваги на будь-які зміни у поведінці дитини. Коли дитина, яка була контактна, починає сидіти сама, перестає спілкуватися – варто звернути увагу», – пояснила психолог Галина Карпук.

За її словами, дітям важливо пояснити, що будь-яку проблему можна вирішити, якщо нею поділитися і не варто на цьому зациклюватися.

Львівська хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ