Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівгаз» припнив постачання палива підприємствам ТКЕ

З 12 квітня ПАТ «Львівгаз» припиняє транспортувати газ усім теплопостачальним підприємствам Львівської області. Головною причиною цього є відсутність номінацій від їх постачальника – НАК «Нафтогаз України», про що теплопостачальні підприємства отримували неодноразові попередження, повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

У січня 2016 року в Україні почали діяти нові правила поставок природного газу. Вони прописані у відповідних кодексах, які затверджені НКРЕКП. Згідно з новим законодавством, транспортування природного газу теплопостачальним організаціям може здійснюватися лише на підставі затвердженої номінації. Тобто обсягу газу, який виділяється постачальником на відповідний період для потреб свого споживача. У свою чергу, ПАТ «Львівгаз» може здійснювати транспортування блакитного палива, лише на підставі інформації, яку доводить Оператор ГТС, про відповідний обсяг газу, виділений споживачу.

У зв’язку з тим, що у квітні Оператором ГТС не було підтверджено наявних номінацій для  теплопостачальних організацій Львівщини, компанія не має права надалі транспортувати їм природний газ. «Відсутність заведених постачальником номінацій для споживача може бути пов’язана з двома основними причинами. Одна з них - теплопостачальні підприємства нашої області мають заборгованість перед своїм постачальником – НАК «Нафтогаз України». Ще одна причина - вони не змогли вчасно оформити необхідних документів чрез що і не отримали номінацій» - прокоментував перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Для відновлення транспортування природного газу на об’єкти тепловиків, їм необхідно передусім залагодити усі питання зі своїм постачальником газу – НАК «Нафтогаз України». Окрім того, ПАТ «Львівгаз» звертає увагу, що підприємства теплоенергетики також мають непогашену заборгованість перед підприємсвом за послуги з розподілу газу. Найбільшими боржниками серед них є теплопостачальні організації міста Львова. Загальна сума їх заборгованості досягє понад 40 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ