Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львівобленерго попереджає про небезпеку ураження струмом

Як повідомили в пресслужбі Львівобленерго, на минулих вихідних трапилися одразу три нещасні випадки, де загинули діти та молодь внаслідок ураження електричним струмом.

Попередніми причинами трагедії стали риболовля під проводами ліній електропередачі, підйом на дах поїзда та обірваний провід електромереж через стихію. 

Правоохоронні органи розпочали розслідування.  

Відзначимо, що протягом року «Львівобленерго» постійно інформує про правила електробезпеки. Окрім цього, львівські енергетики щороку проводять захід «Безпека понад усе!», де нагадують про правила електробезпеки дітей. 

Захід включає в себе лекції з електробезпеки у школах та навчальних закладах; екскурсії в Музеї історії електрифікації, де дітям також розповідають про електробезпеку. 

Ще раз звертаємось до усіх батьків: обов’язково нагадайте дітям правила електробезпеки; поцікавтесь, де і як вони проводять свій вільний час; не залишайте без нагляду маленьких дітей.  

  1. Не підходьте до обірваного дроту повітряної лінії, який лежить на землі чи звисає з опори, ближче, ніж на 8 м. Якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком», переміщуючи ступні ніг по землі і не відриваючи їх одну від одної.  Організуйте охорону місця обриву проводу, аби туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади «Львівобленерго». 
  2. Не рибальте, не запускайте повітряних зміїв, не розпалюйте вогнища, не спалюйте суху траву, не вилазьте на дерева поблизу повітряних ліній електропередачі та електрообладнання, не діставайте будь-які предмети, що застрягли між проводами.  
  3. Не садіть дерева, не складайте дрова чи інші легкозаймисті матеріали під проводами повітряних ліній електропередачі. 
  4. Не зрізуйте самостійно гілки і дерева, які можуть впасти на проводи повітряних ліній електропередачі.   
  5. Не піднімайтесь на опори ліній електропередачі, не відчиняйте двері і не проникайте в приміщення електроустановок, не втручайтесь в їхню роботу, не накидайте чи не наближайте до струмопровідних частин сторонні предмети.   
  6. Не проводьте земляні роботи в охоронних зонах кабельних ліній.  

Якщо Ви помітили обірвані проводи лінії електропередачі, відчинені двері трансформаторних підстанцій, або як сторонні особи проникають в приміщення електроустановок чи піднімаються на опори, необхідно терміново повідомити "Львівобленерго" за телефоном: 0 800 30 15 68 (цілодобово, безкоштовно) 067-333-15-68, 050-460-15-68,  093-170-15-68, (032) 290-75-68 (згідно з тарифами оператора зв’язку), на сторінці "Гарячої лінії "Львівобленерго" у мережі Facebook.   

Якщо через негоду впали дерева або гілки, травмувались люди, повідомляйте екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ