Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівобленерго» закликає людей економити електроенергію

ПАТ «Львівобленерго» закликає людей економити електроенергію в осінньо-зимовий період 2015-16 років. Зокрема, йдеться про раціональне використання електроенергії та встановлення спеціальних нічних лічильників. Про це сьогодні, 16 вересня, під час прес-конференції розповів директор з маркетингу ПАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник.

«Зараз людям треба серйозніше віднестись до економії електроенергії. Наша енергосистема є частиною  енергосистеми України,  тому все те,  що робиться в кожного з нас, буде впливати на загальну енергосистему», – прокоментувала  Галина Єлісеєнко, керівник відділу корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».

Відтак, у ПАТ «Львівобленерго»  з метою запобігання порушення режиму роботи ОЕС України застосують певні графіки  та протиаварійні системи зниження електроспоживання. Зокрема, йдеться про графіки обмеження споживання електричної енергії, графіки обмеження споживання електричної потужності, графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії, спеціальні графіки аварійних відключень, автоматичне частотне розвантаження та спеціальна автоматика відключення навантаження.

«Ці графіки спрямовані для того, щоб у випадку виникнення дефіциту електричної енергії, відбулися певні сплановані дії енергетиків, які би забезпечили вихід із тимчасових ситуацій»,  – зазначив Андрій Скрипник.

«Кожен споживач є частинкою об’єднаної системи. Відтак, він своїми діями, тобто нераціональним використанням електроенергії, вносить розбалансування системи»,– розповіла  Галина Єлісеєнко.

Також енергетики Львова закликали людей встановлювати спеціальні двофазні нічні лічильники, за допомогою яких можна економити  близько 50% витрачених коштів на електроенергію.

За словами Галини Єлісеєнко, впродовж вересня у Львові та Львівській області було встановлено близько 1000 таких лічильників

«Вартість однофазного лічильника і його встановлення становить 1050 грн. також додатково потрібне  програмне забезпечення – це 153 грн. Що стосується двофазного, тут ціна буде 2200 грн. та 153 грн. за програмне забезпечення», – зазначив Андрій Скрипник

«Сам факт встановлення такого лічильника нічого не дасть. Тому  треба перенести свою побутову діяльність на нічну зону (23:00-07:00, - ред.)», – додав Андрій Скрипник.

До слова,  енергетики попередили про можливе відключення електроенергії в осінньо-зимовий період. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ