Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина долучилась до форуму «Синергія Півдня»

Впродовж 28-29 березня в Одесі відбувся форум «Синергія Півдня». Він обʼєднав керівників ЦНАПів сталевого Півдня. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Учасниками форуму були представники громад Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Львівщина отримала запрошення аби  поділитись з учасниками ефективними кейсами розвитку сфери надання адміністративних послуг, яких вдалось нам досягти впродовж 2022-2023 років. Крім того, розповіли про покращення територіальної доступності для жителів шляхом розбудови віддалених робочих місць.

Під час заходу начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Максим Столярчук розкрив практичні кейси, які допомогли досягнути таких результатів, а саме:

  • Які стратегічні цілі були визначені Львівською обласною державною адміністрацією у 2021 році для розвитку сфери адмінпослуг в регіоні, як планувалось їх досягнення і які результат вдалось досягнути; 

  • Як запустити обласну субвенцію для ЦНАПів та відкрити ЦНАПи в громадах, де їх ще не було;

  • Як наблизити послуги до мешканців через створення ВРМ (віддалених робочих місць адміністратора ЦНАП), як комунікувати про цю потребу з громадами і досягати результату;

  • Як вдається старостам Моршинської територіальної громади громаді надавати понад 300 послуг для мешканців;

  • Як передати послуги, суб'єктом надання яких структурні підрозділи адміністрації на ЦНАПи;

  • Чому впровадження місцевих послуг в ЦНАП є дуже важливим і як це впливає на зростання ефективності роботи органів місцевого самоврядування;

  • Чому важливо оцінювати показники діяльності ЦНАПів регіону і виходити з відповідною аналітикою в публічний простір, публікуючи їх на Порталі місцевої статистики Львівщини;

  • Навіщо потрібна Концепція розвитку сфери надання адміністративних послуг в регіоні, які завдання і чому ми зафіксували в концепції та який її очікуваний вплив в майбутньому ми бачимо.

Зокрема, до кожного кейсу Максим Столярчук поділився готовими  напрацюваннями зібраними в базу знань, аби регіони сталевого півдня могли якнайшвидше імплементувати їх у свою роботу.

«Форум Синергія Півдня – це не лише про активну працю та відданість. Це про спільність духу, яка об'єднує нас у важкі моменти і надихає на перемогу. Тут зібралися люди, які є справжніми героями у повсякденній боротьбі за краще майбутнє. Їхні зусилля, спрямовані на відродження та підтримку, заслуговують на найглибшу повагу та вдячність. 

Тому для нас було надзвичайно важливо поділитись нашим досвідом, аби  кожен з учасників міг знайти відповідь, підтримку та нові можливості для спільної роботи задля перемоги. Ми дуже вдячні за запрошення Одеській обласній військовій адміністрації, програмі EGAP та Міністерству цифрової трансформації України. Впевнений, ми змогли донести до колег нашу максимальну вмотивованість бути для них корисними задля розвитку сфери надання адміністративних послуг», – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Максим Столярчук.

Захід організований за підтримки Міністерство цифрової трансформації України, швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фонд Східна Європа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ