Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина долучилася до платформи Смарт Спеціалізації ЄС

Відтепер Львівська область стала частиною Європейської платформи Смарт Спеціалізації (S3 Platform). Таким чином, Львівщина наблизилася до виконання одного із ключових завдань Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Про це повідомили 6 квітня Гал-інфо пресслужбі ЛОДА.

У відповідності до оперативної цілі №5 "Сталий розвиток промисловості" одним із завдань передбачено забезпечення приєднання всіх регіонів України до S3 Platform з метою відкриття доступу до інструментів європейського фінансування.

Зазначимо, що першу стратегічну ціль Стратегії розвитку Львівської області на період 2021-2027 років напрацьовано спільно із експертним та бізнес-середовищем на засадах підходу Смарт Спеціалізації у відповідності до європейської методики. Пріоритетами економічного розвитку визначили: "Біоекономіку" (органічне сільське господарство, харчова, деревообробна, меблева, поліграфічна промисловість та біоенергетика), "Креативні індустрії" (ІТ, дизайн, мода, аудіовізуальне мистецтво, архітектуру, видавнича діяльність та виробництво ювелірних виробів), "Промисловість з високою доданою вартістю" (машинобудування та приладобудування, текстильна промисловість), а також медицину, оздоровлення та рекреацію (так званий "медичний туризм").

За словами директора департаменту економічної політики ЛОДА Степана Куйбіди, у 2021 році в області на виконання зазначеного стратегічного завдання затверджено регіональні програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку, підтримки та розвитку сільського господарства, розвитку туризму та курортів та підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки.

Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Годик, водночас практичне впровадження підходу С3 передбачає ряд подальших кроків. В найближчій перспективі на Львівщині за участю представників бізнесу, науки, громадськості та влади відбудеться ряд EDP-воркшопів (Entrepreneurial Discovery Process), що має на меті пошук нових та конкретних інноваційних продуктів, технологій або послуг, що сприятимуть трансформації регіональної економіки.

Довідково:

Смарт-спеціалізація - підхід, що передбачає аргументоване визначення суб’єктами регіонального розвитку в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням конкурентних переваг регіону та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ