Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівщина долучиться до ЄС

Під час Львівського економічного форуму Львівська область долучиться до Європи. Польща почала практичне очищення своєї території від мілітарного спадку совдепії. Кремлівська кліка готує собі запасний схрон на Малайському архіпелазі. Лицемір Путін повчає любити Трампа і одночасно ініціював його імпічмент. Хілларі Клінтон отримувала гроші від Кремля.

Трамп хоче переформатувати ООН. Кремлівський телеканал «Russia Today» опирається американській реєстрації. Економіка РФ стала неперспективною. Конституційний суд Молдови поставив на місце промосковського Додона безпосередньо, а Путіна – опосередковано.

Галицька кухня в європейській мережі

У 1995 році в Швейцарії заснували європейську мережу регіональної кулінарної спадщини, до якої сьогодні належить понад 300 підприємств ресторанного бізнесу із тридцяти регіонів ЄС. Згідно з правилами швейцарців, які відомі умінням робити гроші з повітря, за участь у членстві європейської мережі потрібно щорічно сплачувати орієнтовно дві тисячі доларів. Платить організація, яка виконує представницькі функції від регіону.

Раніше, ще у 2008 році, до цього проекту долучилась Рівненщина, проте станом на сьогодні її участь прискіпливі швейцарці призупинили. Швидше за все – через несплату внесків.

Прапор української регіональної кухні, який випав із рук рівнян, підхопили львів’яни. Офіційні документи про прийняття Львівщини до мережі регіональної кулінарної спадщини Європи підпишуть під час Львівського економічного форуму, який відбудеться 27 жовтня. Сплачувати щорічні внески за Львівську область взяла на себе зобов’язання обласна влада.

Польща очиститься від совдепії

У Польщі 21 жовтня набув чинності закон про знесення пам'ятників радянської епохи, на підставі якого демонтажу підлягають всі без винятку рускі пам’ятники, зокрема і меморіали у честь руских окупантів, полеглих під час Другої світової війни.  У Польщі налічується орієнтовно 450 радянських пам'ятників.

Додон став недієздатним

Конституційний суд Молдови постановив, що Додон увійшов у стан тимчасової нездатності й нездатний виконувати президентські обов'язки. Отож підписати указ про призначення Еуджена Стурзи на посаду міністра оборони Молдови суд доручив спікеру парламенту Андріану Канді або прем'єр-міністру Павлу Філіпу.

Ігор Додон заявив, що не визнає міністра оборони, кандидатуру якого не погодили з ним і Кремлем, що міністром оборони повинен бути Віктор Гачук. Рішення Конституційного суду він назвав узурпацією влади і пообіцяв, що правляча Демпартія і Конституційний суд «відповідять за все своє беззаконня» перед ним і московськими партнерами із Придністров’я. Очевидно, що недалекій перспективі Додона, який втратив статус військовокомандувача, позбавлять посади президента.

Москва озброює Філіппіни і облаштовує свій схрон

Три рускі військові кораблі прибули у Манілу із черговою партією озброєння і військових автомобілів, які Путін подарував президентові Філіппін Родріго Дутерте, щоби той співпрацював із Кремлем. Військова партія озброєння приурочена до приїзду міністра оборони РФ Шойгу, який 23-24 жовтня візьме участь у зустрічі міністрів оборони АСЕАН, де буде домагатись розмови тет-а-тет із «бойовим ченцем» Джимом Маттісом, міністром оборони США, щоби прояснити майбутнє РФ.

Нагадаємо, Філіппіни – острівна держава, розташована на понад 7100 островах, точне число яких не встановлено. Філіппінська територія належить до Малайського архіпелагу і має великі запаси нафти і газу. В минулому році уряд Філіппін запропонував потенційним інвесторам 15 нафтових кластерів у районах залягання родовищ нафти і газу загальною площею понад 100 тисяч квадратних кілометрів.

«Газпром» і «Роснефть» підписали договір із урядом Філіппін на розробку прибережних нафтогазових родовищ, а також придбали кілька островів для облаштування нового кремлівського схрону на випадок утечі Путіна з Москви.

Путінське лицемір’я

Під час дискусійного клубу «Валдай», який чомусь проводять у Сочі, Путін повчав американців, щоби вони виявляли повагу до свого президента Дональда Трампа. Лідер Кремля уїдливо глузував: «Усередині країни зростає неповага до нього. Це гідна жалю негативна складова політичної системи США. Дональд Трамп був обраний американським народом. Саме з цієї причини, у крайньому разі, потрібно шанобливо до нього ставитись, навіть якщо ви не згодні з його позицією».

У той же день, коли Путін у Сочі знущався із Трампа, Ніккі Хейлі – американська постійна представниця в ООН, звинуватила Кремль у «військових діях» проти Сполучених Штатів. Вона наголосила: «Коли одна країна втручається у вибори іншої країни – це можна потрактувати як військову агресію».

Путін у Сочі не розповів про кремлівську кампанію на захист прав афроамериканців «Don't Shoot Us» («Не стріляйте в нас»), яка начебто була проектом активістів руху «Black Lives Matter». Під час президентських виборів у 2016 році «Black Lives Matter» оголосила конкурс – учасникам пропонували ловити покемонів у тих місцях, де поліцейські застосували зброю проти чорношкірих, а також спійманим покемонам давати імена осіб, які загинули в цих інцидентах. Суть проекту полягала у тому, щоби спровокувати американських негрів на свавілля і сутички з поліцією, а в той же час переконати американське суспільство, що рух чорношкірих «Black Lives Matter» становить для США потенційну й наростаючу загрозу.

Насправді за «Black Lives Matter» стояла руска бригада тролів – Агентство інтернет-досліджень путінського повара Пригожина – які через 470 підставних облікових записів у Facebook створювали у США суспільні збурення. Сьогодні заблоковані всі лже-акаунти руху «Black Lives Matter» на платформах Twitter, Facebook та Instagram.

Трамп розповів про фатальну американсько-руску угоду

Під час зустрічі з губернатором Пуерто-Ріко Рікардо Росельо президент Дональд Трамп заявив, що увага американської громадськості стосовно відносин США і РФ повинна зосередитись на операції з продажу «Uranium One», яку адміністрація Барака Обами уклала з Кремлем.

Трамп наголосив: «Це ваша справжня новина про Москву – як РФ отримала 20% американського урану. Проблема в тому, що мейнстрімові ЗМІ не хочуть висвітлювати цю історію, тому що вона зачіпає людей, яких вони захищають і яким служать. Тому їм не подобається висвітлювати цю історію, тому вони вигадують «змову» між штабом Трампа і РФ, якої не було. Це ганьба наших ЗМІ».

Американське видання «The Hill» опублікувало доповідь, в якій сказано, що ФБР ще у 2009 році мало інформацію про порушення національних інтересів США при укладанні угоди у 2010 році, в результаті якої РФ отримала контроль над 20% виробництва урану в США. Барак Обама і колишня державна секретарка Хілларі Клінтон були серед осіб, які мали вирішальний голос у цій угоді.

«The Hill» повідомило, що фонд Клінтон отримував гроші від представників «Uranium One», а також від руских компаній, які брали участь в операції з надання Кремлеві доступу до виробництва урану в США.

Кремлівський імпічмент президентові США

Після заяви Ніккі Хейлі, що Москва провадить проти США гібридні військові дії, а також повідомлення Дональда Трампа про контроль Москви над американським виробництвом урану, наступного дня американський мільярдер, демократ і ліберальний активіст Том Стаєр похапцем розмістив на YouTube своє звернення до американських громадян, в якому оголосив про початок кампанії повалення президента Дональда Трампа. При цьому, в контексті імпічменту,  бізнесмен звинуватив Конгрес США у бездіяльності. та представив голослівні причини, на підставі яких Дональда Трампа потрібно відсторонити від влади:

▪ 45-й президент США привів країну на межу ядерної війни;

▪ перешкоджав правосуддю, намагаючись чинити тиск на ФБР;

▪ нехтував конституцією США;

▪ отримував гроші від урядів іноземних держав (мається на увазі Москва);

▪ погрожував закрити вільні ЗМІ.

Кремлівські пропагандисти опираються реєстрації

Московський телеканал «Russia Today» не виконав вимоги міністерства юстиції США визнати себе іноземним агентом. Ба, навіть більше, «Russia Today» планує боротись і домогтись скасування цього рішення.

В оприлюдненому звіті американських спецслужб сказано, що Москва втрутилась в американські президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названо телеканал «Russia Today», який спецслужби вважають «головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля». У документі наголошено, що «”RT America” позиціонує себе як американський канал і навмисно намагається приховати будь-які юридичні зв'язки з урядом РФ».

Трамп ініціює небачені зміни в ООН

Президент США вперше провів тривалу зустріч із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Дональд Трамп вважає, що при новому керівництві у всесвітньої організації є величезний, але поки не реалізований потенціал. Зі свого боку Антоніу Гутерріш теж заявив: «Нам потрібна сильна, модернізована ООН. Нам потрібна широка залученість США, які спираються на свої традиційні цінності – свободу, демократію і права людини». Білий Дім повідомив, що під час зустрічі Трамп і Гутерріш обговорювали питання, що представляють обопільний інтерес, зокрема Північну Корею, Сирію, Ірак і М'янму.

Санкції діють: РФ – це відстале економічне утворення

Руска господарка слабка, вона зайняла передостаннє місце у рейтингу готовності економік до майбутнього технологічного розвитку. Такі висновки оприлюднені в спільному дослідженні Міжнародного дискусійного клубу «Валдай» і Всеруского центру вивчення громадської думки. За індексом готовності до розвитку Москва фатально відстала від світових лідерів – Німеччини, Великобританії, США та Японії, економічні показники яких у рейтингу становлять коефіцієнти 1.00, 0,96, 0,92 і 0,9 відповідно проти руского 0,54.

Найвищі показники Москва отримала у сфері захисту кремлівського керівництва – шосте місце після США, Німеччини, Великобританії, Японії та Китаю. Експерти оцінювали не тільки професійні навички силовиків, а й число поліцейських на душу населення і можливості армійських сил.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ