Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина може отримати 10 нових електричок City Express

В рамках Великого Будівництва на Укрзалізниці заплановане велике оновлення рухомого складу - капітальний ремонт 60 електричок, зокрема - інклюзивних. Окрім того, до кінця року в рамках проекту City Express буде законтрактовано 80 нових комфортних поїздів, 10 з яких - для Львівщини, а 5 вже наступного - 2022 року.

Про це у своєму фейсбуці написав Народний Депутат України Ростислав Тістик.

За словами нардепа, це розвантажить міський трафік та допоможе у вирішені проблеми неякісного приміського перевезення. 

Також він зазначив, що в рамках проєкту пропрацьовуються нові залізничні маршрути:

  • Львів - Червноград
  • Львів - Жовква - Рава-Руська
  • Львів - Яворів
  • Львів - Самбір
  • Львів - Стрий та інші;

Зокрема, час курсування до обласного центру становитиме 30-50 хв, що суттєво швидше, у порівнянні з іншими видами транспорту.

Минулого тижня відбулась нарада-об’їзд залізничних вузлів в межах Львова (Підзамче, Рясне, Скнилів, Сихів) для якіснішої реалізації City Express. Попередньо погодили створення додаткової залізничної зупинки в районі мікрорайону Малогосківська і електрифікації ділянки до мікрорайону Рясне-2. 

"Спільно з Головою профільної Комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку Ігорем Зінкевичем закликаємо Голів громад долучатись до проекту, зокрема, особливо звертаюсь до міського голови Андрій Садовий і до Львівська міська рада долучитись до робочої групи щодо проекту City Express, адже від того виграємо ми - львів‘яни і особливо громада Львова", - зазначив Тістик.

Також нардеп додав, що сьогодні оновлений електропоїзд Львів - Сянки вирушив за маршрутом. До найвисокогірнішої станції в Україні - Сянки (2 км від с. Яворів, на Турківщині та 168 км від Львова) - 4 год 25 хв. Поблизу - Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів. 

Ціна квитка від 11 до 90 грн. На модернізацію 10-вагонів поїзда ЕР2-1232, з урахуванням безбар’єрності та інклюзивності для маломобільних груп населення, було скерувано близько 72 млн грн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ