Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Київщині підрозділ БпЛА охоронятиме залізницю

Укрзалізниця створила підрозділ ветеранів, який за допомогою дронів здійснюватиме моніторинг та охорону залізничної інфраструктури у Київській області, він розпочне роботу за місяць-півтора.

Про це повідомила в ефірі Українського радіо директор департаменту соціальної політики АТ "Укрзалізниця" Ольга Безпалько, пише Укрінформ.

"Ми тільки стартонули з нашим пілотним підрозділом і зараз проводимо навчання 15 осіб. Це маленькі бригади, які працюють разом: і диспетчери, і оператори БпЛА. Багато хто думає, що ключове завдання — це працевлаштувати ветерана. Це так, але не зовсім. Ключове завдання... — створити такий підрозділ, який буде якісно охороняти інфраструктуру Укрзалізниці, знизить рівень крадіжок на залізниці, зробить більш ефективною нашу компанію", - сказала Безпалько.

Вона уточнила, що підрозділ створюється у складі воєнізованої охорони. "По суті, тут буде взаємодія диспетчерського пункту, самих операторів БпЛА і мобільної бригади, яка зможе на це реагувати. Це не може бути в іншому підрозділі, як не в безпековій частині. І я сподіваюсь, що далі по всій залізниці ми зможемо розгорнути такі центри", - сказала представниця УЗ.

На нинішньому етапі проєкт охоплюватиме Київську область, а потім мережа таких підрозділів може бути розширена. "Йдеться про великі міста, великі вузлові станції, принципово важливі стратегічні станції. Мені здається, що наступним буде Одеський регіон. Можливо, Львівський. Треба буде дивитися по нашому потоку вантажів і місць, де ми фіксували велику кількість крадіжок", - зауважила Безпалько.

За її словами, ключове завдання — відстежувати крадіжки. "Ми маємо забезпечити збереження вантажів. Друге — обов'язково запобігання будь-яким диверсійним ситуаціям, які можуть статися на об'єктах критичної інфраструктури", - сказала Безпалько.

Вона зауважила, що підрозділ запрацює за місяць-півтора. Поки що учасники проходять навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ