Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина налагоджує нові напрямки співпраці з Іспанією

Голова Львівської облради Ірина Гримак зустрілась з Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.
Фото - фейсбук Ірини Гримак

Як голова ЛОР розповіла на своїй сторінці в фейсбуці, вони обговорили нові напрямки співпраці між нашими країнами на державному й місцевому рівнях у галузях економіки, медицини, освіти та культури.

"Привітала посла з державним та національним святом Іспанії – Національним Днем Іспанського Королівства, яке іспанці святкують нині, 12 жовтня, і подякувала іспанському народу за всебічну допомогу Україні. Радію, що й досі тривають наші зв'язки, які ми активно розвивали до воєнного періоду. Наші комунальні заклади – онкоцентр, кардіоцентр, центр легеневого здоров'я – реалізують спільні медичні проєкти. Продовжуємо й культурний обмін – театральні та дитячі колективи з Львівщини гастролюють у Іспанії. Реалізуємо освітні та бізнес-проєкти", - зазначила Ірина Гримак.

Під час повномасштабного вторгнення росії Іспанія надала Україні безпрецендентну у своїй історії фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Іспанці прихистили 145 тисяч українців, зокрема 35 тисяч дітей, а також лікують поранених українських цивільних і воїнів ЗСУ. Королівство також виділило рекордні 250 мільйонів євро на відбудову України, а також активно лобіювала отримання статусу кандидата України в Європейському Союзі. 

"З огляду на транспортні та інфраструктурні можливості Львівщини я підкреслила потребу відновлення регіональної економіки. А також звернулася до посла з проханням відкрити у Львові дипломатичне представництво Іспанії, оскільки це відкриє нові можливості для реалізації спільних проєктів на регіональному рівні", - додала Гримак. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ