Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина напрацьовує спільні проекти із Республікою Корея

Сьогодні, 21 червня, т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зустрівся із делегацією керівництва округу Хамьянг Республіки Корея, аби напрацювати шляхи взаємодії між відповідними регіонами в культурному, економічному та технологічному плані. Про це проінформували у прес-службі ЛОДА.
Львівщина напрацьовує спільні проекти із Республікою Корея

У ході зустрічі Ростислав Замлинський ознайомив гостей із економічним розвитком регіону, динамікою створення нових робочих місць та інвестиційним кліматом на Львівщині.

ʺЗа останні роки Львівщина наростила свій інвестиційний потенціал, завдяки чому вдалося реалізувати чимало проектів та створити майже 30 тисяч робочих місць. Регіональна влада всіляко сприяє розвитку бізнесу в регіоні та створює усі умови для відкриття нових підприємств. Ми готові до розвитку співпраці із Республікою Корея у різних галузях. Наша співпраця, окрім економічної, може також охопити туристичну галузь та культурну сферу, адже саме завдяки культурі можна краще пізнати одне одного та знайти точки дотику. Для Львівщини особливо важлива співпраця в питанні розвитку демократії, адже Корея також відчуває вплив тієї країни, яка розпочала агресію проти Україниʺ, - зазначив під час зустрічі Ростислав Замлинський.

Т.в.о. голови також акцентував увагу на доцільності відкриття на території Західної України, а саме у Львові, представництва Національної туристичної організації Кореї.

Гості своєю чергою наголосили на помітному розвитку регіону впродовж останнього часу та наголосили на важливості розвитку інфраструктури, як складової активної співпраці у торгівлі.

ʺДуже приємно опинитись нарешті у вашому краї, де особливо чітко видно вашу українську культуру та мову. Ця перша зустріч стане поштовхом до динамічної та результативної співпраці. Багато корейських міст налагодили співпрацю із містами західної Європи, але співпраця із Львівщиною обіцяє бути особливо привабливою. У цього регіону величезний потенціал. Наш округ має угоду про співпрацю із Дрогобичем, тому сподіваюся на довгі та дружні відносиниʺ, - наголосив губернатор округу Хамьянг Сео Чун Сео.

Під час розмови сторони порушили питання проведення у Львові Днів корейської культури, організації промотурів для журналістів та туристичних операторів, а також участь корейської сторони у Міжнародному економічному форуму наприкінці жовтня у Львові та участь української сторони у Всесвітній експозиції женьшеню у Кореї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ