Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина не виконала планів з наповнення бюджету розвитку, - Ганущин

Львівська область не змогла виконати поставлених завдань з наповнення бюджету розвитку. Про це сьогодні, 21 листопада, під час звітної прес-конференції розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.

«У цьому році, на жаль, ми не виправдали власних планок, які поставили собі по надходженню до бюджету розвитку області. Тому мусили його перекривати за рахунок загального фонду. Нагадую, що бюджет розвитку формується виключно за рахунок продажу комунального майна. Думаю, що в наступному році ми побудуємо кращу систему управління цим майном. Те майно, яке не є критичним для комунальних підприємств, має бути продане у прозорий спосіб. Кошти підуть на реалізацію стратегії енергоефективності та ремонти, а також співфінансування інших державних програмах», - сказав Олександр Ганущин.

Він також заявив, що наступний рік має стати роком енергоефективності.

«Якщо хочемо знижувати споживання російського газу, мусимо приділяти увагу і вкладати гроші в комунальні заклади, а їх у нас є 137, і це наша відповідальність», - наголосив голова Львівської облради.

Олександр Ганущин додав, що енергетична інновація буде запроваджуватися за рахунок коштів з бюджету: «Ми запустили механізм, який стосується прозорого конкурсу на приватного інвестора по котельнях. Будемо брати за основу приклад ближніх міст, де під роботи з утеплення беруть кредити, які на перспективу себе цілковито виправдовують».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ