Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За сплатою ПДФО на Львівщині підприємницька сфера випереджає бюджетну

За 8 місяців сфера підприємництва внесла до місцевих бюджетів області в 2,7 раза більше податку, ніж бюджетна сфера. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

На 30 відсотків більше перерахувала до бюджету податку на доходи фізичних осіб сфера підприємництва Львівщини у серпні цього року порівняно з серпнем торік. Про це розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

По бюджетній сфері позитивна динаміка становить 14 відсотків. Зростальним підсумком за 8 місяців зазначені показники становлять відповідно 27 та 14 відсотків. У 2024 році випереджаючу динаміку бізнесу порівняно з бюджетними установами за сплатою ПДФО спостерігають щомісяця.

«В абсолютних обсягах сфера підприємництва внесла до місцевих бюджетів області податку в 2,7 раза більше, ніж бюджетна сфера – відповідно, 9,0 та 3,3 млрд гривень.

За 8 місяців цього року частка бізнесу в загальних надходженнях податку становить 73 відсотки. За аналогічний період 2023 року вона становила 71 відсоток», – зазначив директор.

Олег Демків нагадав, що аналіз здійснюється у співставних умовах, тобто без ПДФО з військових, який повністю зараховується до держбюджету. Фактично ж по бюджетній сфері з урахуванням цього маємо спад у 2,5 раза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ