Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина отримала 40 млн гривень на реабілітацію дітей з інвалідністю

Діти з інвалідністю можуть отримати послуги з реабілітації за бюджетні кошти. На забезпечення відшкодування вартості реабілітаційних послуг департамент соціального захисту населення Львівської ОВА у 2024 році одержав 40 мільйонів гривень з державного бюджету. Про е повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

«Ми наполегливо закликаємо батьків чи опікунів, котрі виховують дітей з інвалідністю, скористатися цією можливістю. Цього року ми отримали достатньо коштів для того, щоб підтримати фінансово велику кількість дітей, котрі потребують реабілітації. Процедура для батьків чи опікунів не є надто складною: потрібно написати відповідну заяву, зібрати та подати необхідний пакет документів», – розповів керівник департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес.

Заяву та пакет документів (це мають бути копії із пред’явленням оригіналів) необхідно подати в органи місцевого самоврядування за місцем реєстрації або фактичного проживання дитини. Зокрема, необхідно надати:

  • паспорт громадянина України заявника;

  • документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника;

  • свідоцтво про народження дитини (після досягнення 14 річного віку – паспорт громадянина України);

  • документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;

  • документ, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування;

  • індивідуальну програму реабілітації дитини, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

  • виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається відповідно до індивідуальної програми реабілітації: 

  • гранична вартість реабілітаційних заходів на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 000 гривень, III ступеня – 25 000 грн;

  • гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

До слова, торік послугою з відшкодування вартості реабілітаційних послуг скористалась 951 дитина з інвалідністю. Загальна сума видатків становила понад 18 млн гривень. 

Наголошуємо на тому, що кошти спрямовують на відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю реабілітаційним установам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Перелік установ формує Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. Переглянути його можна тут

Механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Соціальний захист осіб з інвалідністю» визначається цим Порядком.

Більш детальну консультацію щодо відшкодування вартості реабілітаційних послуг можна отримати у департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА за тел: +38 (032) 261 25 54.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ