Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина отримала чергову партію вакцини "Comirnaty/Pfizer-BioNTech"

На територію Львівської області привезли майже 20 тис. доз вакцини "Comirnaty", розробленої американсько-німецьким концерном компаній Pfizer/BioNTech.
Фото - REUTERS

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

"Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити все одно потрібно. Хоча в людей, котрі одужують від COVID-19, може виробитися природний імунітет до вірусу та поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист, тому виберіть для себе зручне місце: прийдіть і провакцинуйтеся!", - зазначив директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

Крім того, варто наголосити, що для ефективної боротьби з пандемією важливо забезпечити саме масову вакцинацію, в межах якої буде імунізовано принаймні 80% населення, щоб обмежити циркуляцію вірусу й виникнення нових хвиль і спалахів захворюваності.

При цьому, згідно з даними ВООЗ, для формування колективного імунітету має бути провакциновано аж 95% населення, адже лише при досягненні таких показників можна сподіватися на появу колективного імунітету. Це зі свого боку дасть можливість обмежити поширення вірусу та його подальші активні мутації. Іншого рецепту боротьби з коронавірусом наразі немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ