Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу

3000 доз вакцини розподілили по 80 пунктах щеплень області.
Фото ілюстративне: Укрінформ

Як розповів завідувач санітарно-карантинного відділу Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Олег Когут, вакцина призначена для дітей віком від 5 до 11 років (дітей віком від 12 років вакцинують дорослою вакциною).

«Пандемія коронавірусної інфекції, на жаль, не закінчується. І навіть у Львівській області щотижнево ми реєструємо на даний час приблизно до 100 випадків захворювання. Якщо взяти в загальній кількості захворілих, то майже 5% або кожний 20 захворілий – це діти.

З метою захисту дітей від даного захворювання фірма «Біонтекс» розробила дитячу вакцину «Комірнаті». Такою вакциною роблять щеплення дітям в багатьох країнах світу», – сказав медик. 

Він також розповів про властивості вакцини та спосіб її застосування.

«Вона специфічна, трошки відрізняється від дорослої  її імуногенні властивості дещо нижчі з урахуванням імунної системи дитячого організму. Вакцина безпечна і її можна використовувати з метою профілактики коронавірусної інфекції.

Вводиться вакцина в два етапи, тобто, перша і друга вакцинація з інтервалом від трьох до чотирьох місяців. І рекомендовано також введення бустерної дози через три тижні.

Вакцина передбачена для всіх дітей, але першочергово для тих, хто має хронічні захворювання, захворювання серцево-судинної системи, верхніх дихальних шляхів, або для дітей з пониженим імунітетом (імуноскомпрометовані діти)», – зазначив Олег Когут.

У тих країнах, де на сьогодні застосовують цю вакцину, важких ускладнень поки не зареєстровано. Єдине, що може бути, як від будь-якої іншої вакцини, це почервоніння і болючість в місці ін’єкції, підвищена температура або неспокійний сон в дитини, погіршення апетиту.

Отриману вакцину вже розподілили по 80 закладах охорони здоров’я області. Представники пунктів поступово забирають вакцину зі складу, тож незабаром жителі Львівщини зможуть вакцинувати дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ