Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина передала "швидкі" медичним підрозділам двох бригад ЗСУ

В межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» транспорт поїде до бригад, які дислокуються на східних рубежах.

Сьогодні, 13 липня, на потреби медичних підрозділів бригад ЗСУ передали два автомобілі швидкої допомоги. Транспорт перебував на балансі Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф, однак через несправний технічний стан, його тривалий час не використовували.

Відремонтували «швидкі» та укомлектували їх медичним обладнанням завдяки Благодійному фонду «Сім’ї Доскіч».

«Ці автомобілі ремонтували на Львівщині, а медичне обладнання закупляли за кордоном, зокрема у Німеччині. Частину препаратів місцеві благодійники передали безкоштовно, частину доукомплектували в обласному центрі ЕМД, іншу – докупляли. «Швидкі» передаємо в межах ініціативи начальника Львівської ОВА  Максима Козицького «1000 автомобілів свободи». Загалом на передову від нас поїхали уже 10 «швидких», ще 2 – передаємо сьогодні», – розповів керівник благодійного фонду Юрій Доскіч.

Невдовзі реанімобілі допомагатимуть військовим медичних підрозділів бригад ЗСУ.

«У військових на передовій є постійна потреба у засобах пересування, особливо, коли це стосується «швидких», адже вони допомагають евакуювати та стабілізувати поранених – як військових, так і цивільних. Чергову партію авто отримають військові медичних підрозділів бригад ЗСУ, які зараз виконують бойові завдання на східних рубежах. Дякую благодійному фонду за цю допомогу та постійну підтримку наших воїнів на фронті дронами, автомобілями й необхідними засобами, а також за допомогу для медзакладів, дитсадків та всюди, де був запит. Шана і низький уклін нашим медикам за цілодобову роботу. Нехай транспорт служить довго та якісно», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Усередині цих автомобілів є ноші, кисневі станції, крапельниці, медикаменти, зокрема бинти, серцево-судинні ліки, знеболювальні. Завдяки цим «швидким» медики зможуть стабілізувати пацієнта до моменту прибуття у медичний заклад для повного огляду. Йдеться про зупинку кровотеч, накладання швів, знеболення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ