Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина перевиконала бюджет на 52,5 млн грн

На сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 25 жовтня, депутати розглянуть проект змін до показників обласного бюджету. За підсумками 9 місяців перевиконання дохідної частини обласного бюджету становить 52,5 млн грн. або 106,3%. Про це повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак після завершення роботи профільної комісії та розгляду звітів обласних програм за підсумками 9 місяців, повідомила прес-служба Львівської облради.

За його словами, з цих коштів мають скерувати  15 млн грн на зарплату  працівників галузі охорони здоров’я та 5,2 млн грн. – на потреби профтехосвіти.

Значна сума коштів, а саме - 25 млн грн обласна рада має виділити на співфінансування поточного та капітального ремонтів доріг загальнодержавного значення, які проведені за рахунок залучених у попередні роки коштів під державні гарантії Держагентством автомобільних доріг і затверджені постановою Кабміну.

Окрім того, до кінця року ми уже забезпечимо потреби на ветеринарну медицину в сумі 5,1 млн грн.

Як наголошує голова бюджетної комісії, в області цього річ розпочала роботу Програма енергозбереження для бюджетної сфери із бюджетом у  9 млн грн. «На цю програму ми  додаємо ще 2,5 млн грн. на ПКД, - каже Олег Домчак. - Річ у тім, що  в медичній та освітній субвенції не передбачені кошти на оплату енергоносіїв. Тому ми маємо готуватися до наступного року і розробити проектно-кошторисну документацію на модернізацію  котелень та енергозбереження в в наших комунальних закладах. Слід додати, що раніше про це  ніхто не думав і не вкладав кошти. Тепер ж керівництво обласної ради наполягає на проведенні такої модернізації та енергоефективності, в тому числі і за рахунок залучення фінансового ресурсу міжнародної технічної допомоги».

У зв’язку з невиконанням програми розвитку сімейної медицини та її профілактичної спрямованості члени бюджетної комісії на своєму засіданні прийняли рішення перескерувати 2 млн грн. з зазначеної програми на придбання дороговартісних ліків для дітей-інвалідів в рамках Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям області.

Також в змінах до бюджету пропонують дофінансувати програму з підтримки учасників АТО та їх сімей, зокрема, 670 тисяч додадуть родинам на встановлення пам’ятних знаків.

Депутати підтримали пропозицію скерувати 90 тис. грн для Золочівської військової частини 3007 на придбання запчастин та проведення необхідних ремонтних робіт. Майже 1 млн грн. - на преміювання паралімпійців переможців з Львівщини та 1,5 млн грн. на інтернетизацію шкіл у гірських районах області.

«При розробці обласних програм на наступний рік ми будемо звертати увагу на те, щоб вони були комплексні, підсилені відповідним фінансовим ресурсом, ефективними і економічно результативними», - наголосив Олег Домчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ