Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівщина перша в Україні із фінансової підтримки бізнесу через центри зайнятості

Станом на початок вересня на виплату допомоги з часткового безробіття в період карантину Львівську обласну службу зайнятості вже профінансовано на суму понад 259,1 млн грн. Цей фінансовий ресурс скерували для подальших виплат роботодавцям для їх найманих працівників та фізичним особам- підприємцям. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Також очікується чергове фінансування у розмірі 4,7 млн грн для проведення наступних виплат. Загальні витрати на цей напрям фінансової підтримки малого та середнього бізнесу вже склали понад 263,8 млн грн.

«Через пандемію багато людей мусять брати відпустку за власний рахунок. Завдяки цій допомозі вони можуть перечекати складний час, не звільнятися з роботи, - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький. - Приємно, що за виплатами цієї допомоги Львівщина є лідером в Україні. Це означає, що працівники центрів зайнятості та їх філій в районах спрацювали дуже якісно та оперативно, провели добру інформаційну кампанію. А наші роботодавці дбають про своїх працівників».

Як інформують у Львівському обласному центрі зайнятості на сьогодні Львівщина лідер не лише із виплат допомоги, а й також кількості найманих працівників, які її отримали.

Станом 3 вересня до базових центрів зайнятості та філій Львівського ОЦЗ подано роботодавцями 19016 пакетів документів для розгляду та прийняття рішення щодо виплати допомоги з часткового безробіття на період карантину, Загалом прийнято 18810 рішень, з них 16151 – позитивне.

Таким чином, на Львівщині державні преференції у вигляді допомоги по частковому безробіттю вже призначені близько 19 тисячам  роботодавців та фізичних осіб- підприємців, які здійснюють свою діяльність одноосібно (з них ФОПів – одноосібників – майже 14 тисяч). Відтак найбільше суб’єктів господарської діяльності скористалося такою допомогою з м. Львова - 4328, з Дрогобицького району - 1331, з м. Червонограда – 1133, з Стрийського району - 1112, м. Трускавця – 700, з Самбірського району – 681, Пустомитівського району – 544, Сокальського району – 514, Бродівського району – 504 та Жовківського району – 486.

Загалом компенсаційні кошти для допомоги з часткового безробіття вже призначені 38136 особам, з них 24302 найманих працівники, котрі зайняті у таких сферах економіки як санаторно-курортне лікування, туризм і готельна справа, роздрібна торгівля, охорона здоров’я, будівництво, автотранспортні перевезення, виробництво електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів, побутові послуги тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ