Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина підтримуватиме реалізацію студентських стартапів

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска під час брифінгу у Медіацентрі Україна сьогодні, 17 листопада.
Олег Паска (Фото: ЛОВА)

Освітянин привітав здобувачів освіти з Міжнародним днем студента та розповів про здобутки студентів Львівщини. 

За підсумками національного мультитесту, який цьогоріч став альтернативою традиційному ЗНО, Львівщина здобула лідерські позиції. Загалом в області 87 учнів склали тестування на максимальні 600 балів.

"Всі ці учні вже стали студентами й сьогодні, до Дня студента, відбудеться їх нагородження",  – зазначив Олег Паска.

Він також повідомив, що Львівська обласна військова адміністрація закладає кошти в бюджет 2023 року на проведення конкурсів студентських робіт, які область проводила традиційно усі попередні роки. 

Окрім того, Олег Паска додав, що Львівська ОВА планує надати фінансування студентських стартапів.  Він згадав про декілька проєктів, як створили студенти львівських вишів та які претендують на фінансування. 

"До прикладу, є пропозиції щодо зміни законодавстві в лісовій галузі. Чи, до прикладу, як вести переробку і сортування твердих побутових відходів і навести лад в одному з районів області. Або проєкт, який допомагає людям визначити якість питної води. Це додаток створений теж студентами", — зазначив Паска.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ