Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина посилює боротьбу з корупцією

Для керівників комунальних закладів Львівської області проводять масштабне навчання. Мета навчання – покращення обізнаності з тематикою антикорупції та поширення практик доброчесного керівництва на території області. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Особливо в теперішній час серед громадськості зростає нетерпимість до будь-яких проявів задоволення приватного інтересу посадовими особами, при здійснені ними своїх повноважень. Такі дії посадових осіб часто є наслідками конфлікту інтересів. В ЗМІ зараз часто з’являється інформація про складені протоколи, про притягнення до відповідальності за конфлікт інтересів посадових осіб комунальних закладів та установ.

Відтак, 15 серпня, Львівська ОВА  спільно з Львівською обласною радою, провела масштабний антикорупційний захід для керівників комунальних закладів, підприємств, установ та організацій Львівщини. Понад 160 керівників із різних галузей – охорони здоров’я, культури, соціального захисту, освіти, спорту та інших – зібралися в сесійній залі обласної ради, аби поглибити свої знання з питань запобігання та виявлення конфлікту інтересів.

Спікерами заходу були керівник підрозділу із запобігання та виявлення корупції апарату ОВА Ольга Мерйо та Марта Самченко, кандидат юридичних наук, полковник поліції, начальник відділу протидії корупції управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НПУ.

Під час навчального заходу керівники мали можливість з’ясувати на практичних випадках як розпізнати ситуацію наявності або відсутності у діях посадової особи конфлікту інтересів, змоделювати ситуації із його врегулювання. Особливу увагу зосередили на випадках конфлікту інтересів при спільній роботі близьких осіб.

«Значна кількість учасників такого навчання свідчить про актуальність антикорупційної тематики для керівників комунальних закладів та їх бажання практикувати доброчесну поведінку у власних установах. Заходи із запобігання та врегулювання конфлікту інтересів мають бути обов’язковою складовою антикорупційного напрямку роботи кожного державного органу, місцевої ради, які є засновниками таких юридичних осіб», – зазначила завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Львівської ОВА Ольга Мерйо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ