Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина приймає етап Кубку України з фехтування пам’яті Вадима Андрієвського

Упродовж 6-8 грудня 2017 року Львівщина прийматиме етап Кубку України з фехтування, присвячений пам’яті Заслуженого тренера кол. СРСР, засновника української та львівської школи фехтування, видатного спортивного педагога, професора Вадима Олексійовича Андрієвського. Про це повідомили в Управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Упродовж трьох днів провідні спортсмени України на фехтувальних доріжках комплексної спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (вул. М. Черемшини, 17) визначатимуть кращих в особистій першості змагань з фехтування на шаблях та рапірах серед чоловіків та жінок.

Програма змагань:

6 грудня – день приїзду, налаштування обладнання, контроль зброї, шабля (чоловіки, жінки);

7 грудня – особисті змагання, шабля, чоловіки, жінки. Початок о 10:00 год.

8 грудня – особисті змагання, рапіра ,чоловіки, жінки. Початок о 10:00 год.

Урочисте відкриття кубкових змагань відбудеться 7 грудня о 12.00 год.

Довідково:

Вадим Олексійович Андрієвський (26 грудня 1912 – 12 січня 1994) – майстер спорту СРСР, Заслужений тренер СРСР, один із засновників вітчизняної школи фехтування, видатний спортивний педагог, професор. Його вихованці - представники Львівщини першими серед українських фехтувальників вибороли медалі Ігор Олімпіад: Євген Череповський (1956) та чемпіонатів світу: Євген Рюмін (1962), а Василь Станкович став двічі срібним призером Ігор Олімпіад 1968 і 1972 років та п’ятиразовим чемпіоном світу в особистих і командних змаганнях.

Упродовж 20-ти років Вадим Андрієвський очолював тренерський штаб збірної команди України, чимало вніс у формування науково-методичних засад підготовки фехтувальників високої кваліфікації. Мав незаперечний авторитет у середовищі вітчизняних та закордонних фахівців фехтування, запрошувався і неодноразово виїжджав на змагання та семінари тренерів у провідні фехтувальні країни світу. До кінця життя вів активну професійну діяльність, передавав досвід молодим викладачам, тренерам, студентам Львівського державного інституту фізичної культури (нині університет), співпрацював із громадськими фізкультурно-спортивними організаціями Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ