Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина розширить співпрацю із Румунією

11 лютого, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із Генеральним консулом Румунії в м. Чернівці Іриною-Лореданою Стенкулєску, аби напрацювати напрями подальшої співпраці, - інформують у прес-службі ЛОДА.
Львівщина розширить співпрацю із Румунією
Львівщина розширить співпрацю із Румунією
Львівщина розширить співпрацю із Румунією

У зустрічі взяв участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Очільник області перш за все привітав Генерального консула із початком її дипломатичної місії та висловив впевненість, що багатий професійний досвід дипломата сприятиме подальшій активізації співпраці Львівської області з Генеральним консульством Румунії в м.Чернівці та з Румунією в цілому.

"Ми вдячні за незмінну позицію Румунії у питаннях суверенітету та територіальної цілісності України, а також у підтримці євроінтеграційних прагнень України. Сподіваюсь у вашій особі здобути доброго друга для Львівщини. Двостороння співпраця зажди дає більше позитивних результатів. Варто поглибити зв’язки між підприємцями Львівщини та румунським  бізнесом. На Львівщині відбувається багато знакових економічних подій. Хотілося би бачити активнішу участь румунських підприємців на нашому Міжнародному економічному форумі", - наголосив Олег Синютка.

Генеральний консул запевнила у подальшій підтримці євроінтеграційних процесів України як стратегічного партнера Румунії та наголосила на доцільності розвитку міжрегіональної співпраці.

"Дуже приємно чути та знати, що спільні проекти знаходять відгук у наших партнерів. Ідея поглиблення економічної співпраці – є на часі, адже це сприяє динамічнішому розвитку обох сторін.  Окрім того, нам варто переймати досвід один в одного. Україна зараз перебуває в історичному періоді, коли творяться доленосні рішення, тож нам є чогму повчитися", - зазначила Ірина-Лоредана Стенкулєску.

В межах зустрічі сторони порушили питання участі представників Румунії у форумі місцевого розвитку, напрацювання нових ініціатив у різних сферах, а також організації промотурів на Львівщину для представників румунських ЗМІ та залучення дітей до культурних обмінів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ