Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина серед лідерів малого бізнесу в Україні

На перше жовтня 2023 року, за даними Держстату, в Україні зареєстровано понад 1,5 мільйона фізичних осіб-підприємців.

Найпоширенішою формою ведення малого бізнесу в Україні є ФОП (фізична особа-підприємець, - ред.). Загальна кількість зареєстрованих ФОПів в Україні - 1 549 858, на противагу 1 488 098 юридичних осіб.

Найпопулярнішим видом діяльності за даними державної служби статистики України є сфера комп'ютерного програмування, в якій залучено - 151 983 осіб. На другій позиції - “роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами” - 86 184 осіб. Третє місце посідають “інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах” - 70 272 осіб. Послуги перукарень та салонів краси на четвертій позиції - 61 694 осіб. Закінчує п'ятірку приватних підприємців роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами - 60 924 осіб.

У першу десятку малого приватного бізнесу також ввійшли: діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, послуги вантажного транспорту, оренда й експлуатація нерухомого майна, роздрібна торгівля текстильними виробами, одягом і взуттям, торгівля через мережу Інтернет.

Найбільша кількість приватних підприємців зосереджена в столиці України. В Києві зареєстровано понад 200 тисяч ФОПів. Львівська область посідає третє місце за кількістю представників малого бізнесу серед всіх областей України та поступається лише Харківщині та Дніпропетровщині. На Львівщині зареєстровано 113 289 осіб-підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ