Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина серед лідерів за обсягом приватизаційного доходу

Також наша область є найактивнішим регіоном України у 2023 році за кількістю успішно проведених аукціонів.

Про хід приватизації на Львівщині та підсумки роботи Регіонального відділення Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях за 2023 та плани на 2024 рік розповіли сьогодні під час брифінгу у Львівській ОВА.

«Ми бачимо, що упродовж 2023 року на території області, якщо говорити і про державне і про комунальне майно, відбулось майже 140 успішних торгів. Львівщина загалом займає лідируючі позиції за отриманим доходом від приватизації. Також ми могли спостерігати високу активність учасників торгів, а це понад 500 учасників з яких малий, середній та великий бізнес, а також громадяни, які шукали ті чи інші активи для своїх потреб і брали участь в електронних торгах. Під час торгів вартість тих чи інших активів зростала в десятки разів, інколи ця конкуренція становила 20 і більше суб’єктів. Все це свідчить про те, що процес приватизації в області відбувається коректно, правильно і в законодавчій площині. Тому ми будемо продовжувати цю роботу, як з Регіональним відділенням Фонду держмайна, так і з територіальними громадами. Для нас основний акцент, щоб активи працювали в першу чергу на користь бізнесу Львівської області, формували для нас додану вартість і наповнювали бюджет», - зазначив керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Як повідомляють в пресслужбі, за підсумками 2023 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях перерахувало до державного бюджету від приватизації – 782, 3 млн грн (без ПДВ). Зокрема, по Львівській області - 407,6 млн грн, Закарпатській – 51,4  млн грн,  Волинській – 323,3 млн грн).

За обсягом приватизаційного доходу Львівщина є лідером в Україні з показником у 407, 6 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ