Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина стане другою областю, де запрацює «сухий порт», - Володимир Гірняк

Львівщина стане другою областю в Україні, в якій працюватиме «сухий порт» із залізничною інфраструктурою. Наразі, наскільки мені відомо, в Україні такий лише один - «Одеса-Ліски». Про це на своїй сторінці на ФБ написав заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Зокрема, Володимир Гірняк написав: «У нашому ж випадку йдеться про перевантажувальну зону на стику вузької і широкої колії. Маршрут – із території Польщі до Мостиського району. Звичайно, для початку, маємо забезпечити наш регіон європейською колією. Це дасть можливість циркулювати вантажам із України в Європу і навпаки. Наразі проект на стадії обговорення, проте його перспективність та актуальність важко переоцінити.

Ще не визначено самої земельної ділянки, де буде розташований «сухий порт». Серед напрацювань – території залізничних станцій Мостиська-1, Хоросниця та Родатичі.

Найімовірніше, на землях якоїсь із них і буде стояти «сухий порт». Тут буде змога перетримати контейнери, допоки вантаж не розійдеться у потрібних напрямках. По суті «сухим портом» називають перевантажну базу, забезпечену залізничним сполученням, на якій розміщені склади тимчасового зберігання, споруди для техобслуговування контейнерів, відкриті майданчики для їх зберігання. Весь комплекс забезпечений електронним документообігом. До речі, передбачається, що у «сухому порту» можна буде оформити митну документацію на вантаж, що суттєво економитиме час. 

Про дати і цифри говорити наразі зарано. Будемо сподіватися і докладати зусиль, аби на весну вийти із готовим інвестиційним проектом».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ