Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина та Хмельниччина першими отримали холодильні камери для вакцин

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив 26 холодильних камер, які відправили у 20 областей, у тому числі на центральні державні склади.
Фото: UNICEF

У лютому перші дві холодильні камери-кімнати були встановлені у Львівській та Хмельницькій областях, що уможливило зберігання вакцин для майже 700 тисяч дітей, інформує пресслужба МОЗ. 

Решту камер буде встановлено протягом першого півріччя 2023 року.

«Навіть в умовах війни Україна не зупиняла кампанію з вакцинації ані на день. Система холодового ланцюга довела свою спроможність та ефективність під час атак на критичну інфраструктуру країни. Тому вкрай важливо постійно підсилювати систему, щоб українці мали доступ до вакцин та були впевнені в їхній безпечності», — наголосив Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Холодильні камери пройшли прекваліфікацію ВООЗ та відповідають світовим стандартам щодо зберігання різних вакцин за температури від +2 °C до +8 °C. Вони також оснащені інноваційною енергоощадною системою охолодження та дистанційним моніторингом температури.

«Наша мета — захистити дітей в Україні від інфекційних захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації», — додав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ