Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина та Індонезія поглиблюватимуть співпрацю

Сьогодні, 16 лютого, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індонезія в Україні Аріфом Мухаммедом Басалама. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Це – перший візит високоповажного гостя на Львівщину. 

«Насамперед хочу подякувати за теплий прийом. Ми відкрили наше посольство у Києві у 1994 році  і воно ніколи не закривалось, окрім перших днів повномасштабного вторгнення приблизно на 2 місяці. 17 серпня 2023 року я вручив вірчі грамоти Президенту України і це символічна для нас дата, адже 17 серпня – День нашої незалежності. 

У політичному плані я постійно наголошую, що ми поважаємо територіальну цілісність України. Я чекаю на розширення наших економічних, соцкультурних зв'язків», –  наголосив Аріф Мухаммед Басалама. 

Очільник області подякував гостям за підтримку України у надскладний час її боротьби з агресором та закликав до розширення співпраці, зокрема економічної. 

«Дякую за візит. Для нас велика честь приймати таких шанованих гостей із дружньої країни. Індонезія – одна з найбільших країн Азії, яка перша чітко заявила на чиїй вона стороні. Президент країни одним з перших приїхав і підтримав нашу державу. Дякую за позицію і допомогу, яку надаєте, підтримку на міжнародному рівні. Ми також хотіли б поглиблювати наші зв'язки, зокрема створювати спільні підприємства, відтак запрошуємо ваш бізнес до співпраці. Теж стосується і студентської молоді, адже Львівщина має прекрасне освітнє середовище, яке дає гарні знання у різноманітних галузях», – зазначив Максим Козицький. 

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммед Басалама, після початку повномасштабного вторгнення індонезійські студенти покинули Україну, але, висловив сподівання, що це тимчасово. Натомість запросив українських студентів на навчання в Індонезії. Зараз індонезійська рада співпраці пропонує таке навчання з наданням стипендій іноземним студентам. 

«Ми надіємось, що в майбутньому більша кількість українських студентів буде навчатись в Індонезії і завдяки цьому стосунки між двома державами міцнішатимуть», – зазначив він. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммед Басалама також додав, що Індонезія зацікавлена у встановленні співпраці між бізнесом обох країн та присутності українського бізнесу в Індонезії. 

Також очільник області в межах зустрічі запропонував низку проєктів, куди вже сьогодні можна залучити індонезійський бізнес, який хоче докластися до соціальної складової Перемоги України. 

«Це низка об’єктів, які є важливими для соціальної інфраструктури Львівщини. Це проєкти пов'язані з реабілітацією, наданням медичної допомоги дітям, освітою, вартістю від мільйона до 5 мільйонів доларів. Більшість у процесі реалізації та співфінансуються коштом обласного бюджету, проте зі зрозумілих причин цього недостатньо. Можливо є бізнес, який захоче в такий спосіб зробити соціальний внесок у нашу перемогу. Це буде величезна допомога для нас», – додав Максим Козицький. 

Також гість ознайомив присутніх із політичною ситуацією в Індонезії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ