Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина відновлюватиме зруйновані помешкання у трьох населених пунктах Херсонщини

Львівщина долучилася до національної ініціативи «Пліч-о-пліч». Це ініціатива допомоги регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих від агресії росії громад.

Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів, стала пілотним майданчиком для реалізації цього проєкту.

Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу в офіційному медіацентрі Львівської ОВА  розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

«Львівщина – одна з 15-ти областей, які взяли під патронат окремі населені пункти Херсонщини для відновлення. Йдеться в першу чергу про створення можливостей для проживання громадян, які повертаються у свої пошкоджені домівки», – зазначив він.

Відтак, Львівщина відновлюватиме пошкоджені помешкання у селищі Біла Криниця, селах Нова Зоря і Таврійське.

Як зазначив Андрій Годик, Львівська ОВА вже виділила певне фінансування, а підрядні організації готові розпочати роботи з наступного тижня.

Загалом у вказаних населених пунктах поточного та капітального ремонту потребують понад 300 об’єктів.

«Ми вже провели попередні підготовчі роботи. Спеціалісти виїжджали на місце і обстежили знищені та пошкоджені об’єкти в межах вказаних населених пунктів. Загалом є понад 300 об’єктів, які підлягають поточному або капітальному відновленню, третина з них – об’єкти, які потребують саме капітального відновлення або знищені повністю.

Львівщина вже виділила певний фінансовий ресурс – 10 млн грн для потреб вказаних громад. Будуть укладені угоди і підрядники вже з наступного тижня готові розпочинати роботи. Зараз здійснюють закупівлю всіх необхідних будівельних матеріалів. При необхідності фінансовий ресурс саме від ЛОВА буде збільшений», – пояснив перший заступник.

Пріоритетним станом на сьогодні є відновлення об’єктів, які потребують поточного ремонту. Це – заміна вікон, дверей, даху, покрівлі та інше. Роботи планують завершити до початку опалювального сезону.

Далі в пріоритеті – капітальне будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ