Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​Львівщина відновить 50 пошкоджених приватних будинків у селі Нова Зоря завдяки проєкту «Пліч-о-пліч»

​Львівщина відновить 50 пошкоджених приватних будинків у селі Нова Зоря завдяки проєкту «Пліч-о-пліч». Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Однією з таких домівок є будинок 47-річної Ірини, де вони разом з чоловіком живуть останні 28 років.

«Вперше залишили свій дім на початку повномасштабного вторгнення, тоді переїхали в Миколаївську область, а повернулися в січні 2023 року. За той період, поки нас не було, ворожа ракета повністю знищила будинок по сусідству. Ударна хвиля була сильною, тому у нас також вибило вікна, двері, позривало шифер з даху», – розповіла жінка. 

Вікна сімʼя поставили своїм коштом, але в будинку досі протікає дах. Бригади будівельників вже приїхали в Нову Зорю і чекають на будматеріали, щоб замінювати пошкоджені вікна, двері та дахи як і у домівці Ірини, так і в інших будинках Херсонщини. 

Загалом в межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівщина планує відновити понад 300 об’єктів у населених пунктах Біла Криниця, Нова Зоря і Таврійське Херсонської області. Фахівці управління капітального будівництва Львівської ОВА вже сформували ремонтні бригади і доправили фури з ремонтними матеріалами на місця. 

Джерела фінансування – кошти громад регіонів та кошти з державного бюджету України (після прийняття Державної програми).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ