Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина відзначить Свято Героїв: що заплановано

Львівська облдержадміністрація підготувала низку заходів до відзначення Свята Героїв, яке цього року планують провести 23 травня. Сьогодні, 14 травня, з цієї нагоди відбулась організаційна нарада. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Так, згідно з попереднім планом, заходи розпочнуться о 10:00 годині з вшанування пам’яті Євгена Коновальця у с. Зашків Львівського району біля родинної садиби родини Коновальців.

Об 11:30 год відбудуться заходи на Личаківському кладовищі, де вшанують полеглих Героїв України. Локації: поле почесних поховань № 67, де спочивають Герої Небесної Сотні, а також поле почесних поховань № 76 біля могил учасників АТО/ООС.

О 14:00 год розпочнеться Урочиста хода від пам’ятника Степана Бандері до пам’ятника Тарасу Шевченку.  

Заходи в центральній частині міста завершаться на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку виступом військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Також, в межах святкування Свята Героїв, 22 травня перепоховають останки воїнів УПА.

Довідково:

День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ