Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Львівщина вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності

20 лютого у День Героїв Небесної Сотні, на Львівщині вшановують подвиг учасників Революції Гідності та увічнюють пам'ять Героїв Небесної Сотні. Про це інформують у прес-службі ЛОР.
Львівщина вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності

У межах скорботних заходів на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №67 керівники області, члени родин Героїв, ветерани АТО (ООС), громадськість поклали квіти та запалили лампадки на могилах Героїв Небесної Сотні, генерала Сергія Кульчицького, полковника Андрія Соколенка та борців за волю України.

Опісля священнослужителі провели чин панахиди за полеглими.

Додамо, що сьогодні 17:00 год. відбудуться заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на площі біля пам’ятника Т. Шевченку. А о 18:00 год. – у Львівському обласному молодіжному центрі розпочнеться літературно-бардівський вечір «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Крім того, упродовж дня у храмах області тривають поминальні панахиди за Героями Небесної Сотні.

Довідково:

День Героїв Небесної Сотні встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України", низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ