Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина з проблемами, але готова до опалювального сезону

Львівщина готова до опалювального сезону, але чиновники не виключають, що взимку в деяких містах виникатимуть труднощі. Про це сьогодні, 28 вересня, під час засідання Колегії Львівської ОДА розповів директор обласного департаменту житлово-комунального господарства Назарій Романчук, передає кореспондент Гал-інфо.

Він зазначив, що на сьогодні в області функціонує 1315 котелень. З них найбільша частка припадає на заклади освіти та науки – 882 котельні, комунальні заклади - 297 та заклади охорони здоров’я – 78.

«В рамках запланованих заходів  було заплановано замінити 28 котлів, з них в галузі освіти – 19, комунальні заклади – 7 і охорони здоров’я – 2. Котли вже готують до експлуатації», - запевнив чиновник.

Він додав: «Стосовно теплових мереж було заплановано замінити 10,77 км, а на сьогодні виконано 10,63 км. Завершуються роботи по заміни теплових мереж в Червонограді».

На запитання голови львівської ОДА Олега Синютки чи вдалося зробити все необхідне для забезпечення проведення опалювального сезону Назарій Романчук відповів: «Сфера теплопостачання на сьогодні є у важкому стані. Особливо зважаючи на зношеність теплових мереж і тут найбільш проблемними є Борислав та Червоноград, але по цих територіях було обрано першочергові об’єкти. Звичайно, що потрібно більше грошей на підготовку теплопостачання».

Натомість Олег Синютка поцікавився «чи вдасться прожити зиму без аварій на теплотрасах?».

«На сьогодні застереження можуть бути лише в частині Соснівки, де є постійно такі проблеми, а загалом таких застережень не повинно бути», - сказав Назарій Романчук.

Він також зазначив, що є певні труднощі із гарячим водопостачанням у Стебнику та Новому Роздолі.

«Такі проблеми у Стебнику були й минулого року. Загалом ситуація у цих містах не дуже радісна», - сказав чиновник.

За словами Назарія Романчука, готовими в області до опалювального сезону є каналізаційне господарство, водопровідні мережі та насосні станції.

«Рівень готовності тут 100%. Загалом на підготовку до опалювального сезону витратили 145,7 млн грн.», - підсумував він.

Під час брифінгу чиновник запевнив журналістів, що на сьогодні Львівщина готова до опалювального сезону.

«Усі заплановані заходи, які планували провести – виконані. Лишилися незначні технічні моменти по Червонограду, але за день-два роботи будуть завершені. Львівщина увійде нормально в опалювальний сезон і нормально забезпечить подачу тепла мешканцям області», - заявив Назарій Романчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ