Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина збільшуватиме посівні площі: ключове за добу

Львівщина збільшуватиме посівні площі, щоб вирощувати овочеві культури, які традиційно вирощували у тих регіонах України, які постраждали через підрив Каховської ГЕС. Про ці та інші новини розповів голова ЛОВА Максим Козицький у своєму зведенні.

- Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 15 червня о 15:47 та о 18:15.

У першому випадку – через зліт МіГ-31К військово-повітряних сил росії, носія гіперзвукових ракет «Кинджал». У другому – була небезпека повітряно-ракетного удару зі сторони північного сходу. Загрози не справдилися. У нашій області спокійно. Але прошу не ігнорувати повітряну тривогу.

- Батькам полеглого Захисника України Олександра Созанського зі Самбірщини вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Згідно з Указом Президента, наш земляк мав отримати цю нагороду ще за життя, але, на жаль, не встиг.

- Львівська область отримала понад 25 мільйонів гривень на компенсацію витрат за розміщення ВПО.

Найбільші суми компенсації отримають Львівська (4,1 млн грн) та Червоноградська (2,9 млн грн) громади. Також компенсацію отримають Радехівська (1,1 млн грн), Моршинська (1 млн грн), а також Дрогобицька, Буська та Рава-Руська (по 0,9 млн гривень) громади.

- У напрямку Брожки – Мельники у Яворівській громаді влаштували 3 кілометри нового асфальтного покриття.

З бюджету Яворівської міської ради спрямували на це 19 мільйонів гривень. Відремонтована частина дороги полегшить добирання жителям сіл Брожки, Мор'янці, Любині, Сарни та Мельники.

- У Червонограді відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги.

Там допомагатимуть тим, хто страждає від домашнього насильства. Сюди можуть звернутися жінки, дівчата, жінки з дітьми, які потребують підтримки або перебування у безпечному місці, подалі від кривдника. 

- Бісковицька ТГ передала пожежний автомобіль для потреб населення Херсонщини, яке постраждало через підрив Каховської ГЕС.

Спецтранспорт передали завдяки начальнику Самбірського РУ ГУ ДСНС Олегу Хімʼяку, сільському голові Михайлові Яремку, їхнім німецьким друзям та місцевому фермеру Володимиру Кужидлу. Автомобіль на Херсонщину доправили водії місцевої пожежної команди.

- За тиждень на Львівщині демонтували ще 9 обʼєктів монументальної пропаганди ворога.

Повністю позбутися такої «спадщини» планують до кінця року, повідомляє Максим Козицький.

- У Польщі відбулася ІІ Міжнародна економічна конференція «Земля Любачівська».

У конференції взяла участь очільниця Львівської РВА Христина Замула. Представники парламенту, місцевого самоврядування, агентств і центрів підтримки підприємництва Польщі, МСП Німеччини засвідчили, що солідарні з нашою державою в умовах повномасштабної війни та єдині у подоланні наслідків і допомозі війську і людям з міст та сіл, де тривають активні бойові дії. 

За підсумками конференції підписали меморандум про співпрацю Львівського району та Карконоського повіту (Польща). Також  учасники уклали ініціативний лист про майбутню співпрацю з районом Ахен у Німеччині. У пріоритеті – підтримка освіти, науки, культури та галузі охорони здоров’я.

- Червоноградський «Будинок воїна» відвідали ветерани морської піхоти США.

Вони зустрілися зі сім’ями безвісти зниклих українських захисників. Висловили свою підтримку. Поділилися досвідом повернення воїнів після війни до цивільного життя.

- У храмі Святого Пантелеймона у місті Сколе провели зустріч з 20 військовими капеланами.

Як відомо, провели спільний молебень за мир, спілкувалися про жорстокість війни та інші виклики духовної опіки українських воїнів.

- Яна Гнатів з Рави-Руської стала чемпіонкою України з настільного тенісу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ