Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщину з офіційним візитом відвідає Посол Іспанії

28 та 29 вересня з офіційним візитом на Львівщині перебуватиме Посол Іспанії в Україні, Сільвія Кортес Мартін. Візит є частиною "Днів Іспанії у Львові", які триватимуть впродовж цього тижня. Організовують заходи представники ГО Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Програмою передбачено зустріч Посла Іспанії в Україні, Сільвії Кортес Мартін з головою Львівської обласної ради Ірина Гримак.

В рамках візиту також відбудеться урочисте відкриття фотовиставки «Каміно-де-Сантьяго», а також культурної ініціативи "Львів іспанський" у Палаці графів Потоцьких. Мета ініціативи - представити приклади іспанської присутності у Львові та загалом в Україні, зокрема через такі пам’ятки як Церква святого Архистратига Михаїла у Львові, збудована свого часу як храм Ордену кармелітів босих. У храмі збереглася унікальна для Центрально-Східної Європи іконографія, яка презентує католицьких святих іспанського походження – святу Тересу від Ісуса та святого Йоана від Христа.

Посол також відвідає НВК "Школа-садок"Софія", у якому з 1985 року викладають іспанську мову як перша іноземна. Під час  зустрічі із викладачами та студентами іспанської філології Львівського національного університету імені Івана Франка, будуть представлені твори видатного письменника та філософа "покоління 98" в Іспанії Мігеля де Унамуно, опубліковані українською мовою.

У дні візиту також офіційно відкриють офіс Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби, відбудеться концерт іспанської музики, та презентація туристичного потенціалу Іспанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ