Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська делегація взяла участь в акції вшанування героїв Крут

Протягом 29-30 січня 2006 року львівська делегація взяла участь в акції вшанування героїв Крут у Чернігівській області — про це сьогодні, 1 лютого 2006 року, під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат. За його словами, делегація складалася з 43 осіб — це представники християнських, студентських, дитячих та юнацьких організацій, а також представники профкомів, центрів по роботі з молоддю. 
«Програма акції була дуже насичена, — розповів Андрій Корнат. —  Спочатку ми взяли участь у заходах з нагоди відзначення героїв Крут. Пізніше ми вирушили до Чернігова, де ознайомилися з їхніми духовними скарбами». За його словами, основна мета поїздки — об’єднати усі молодіжні організації Львова в одну делегацію, а також «поїхати в Чернігів, де з року в рік проводиться цей захід, але завжди дуже мало людей. Ми спеціально поїхали, щоб пояснити, що відбулося в Крутах».
«Подвиг героїв Крут — це не дата історії України, це утвердження величі українського духу. Ці хлопці, які вмирали, вони не думали про смерть, вони думали про те, як захистити свою Вітчизну, тому вони є вічно живі, вони є поряд з нами — і це ми поїхали підтвердити», — наголосив начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА.
«Атмосфера була неймовірно патріотична, духовна. Під час поїздки нас постійно супроводжувала молитва. Ми засвідчили свою шану, засвідчили те, що це є велич українського духу і своєю присутністю це показати», — додав він.
Як зазначив Андрій Корнат, невдовзі Львів святкуватиме своє 750-річчя, а також відбудуться урочисті заходи з нагоди 150-річчя від дня народження Івана Франка і на ці святкування будуть запрошені гості зі всієї України.
«Ми робимо акцент на Донеччину як промисловий регіон з не дуже розвинутим духовним рівнем, робимо акцент на Крим, де нас називають бандерівцями, а ми хочемо довести, що наші хлопці такі ж, як всі інші українці. Третій регіон — це Черкащина, де зароджувалося козацтво, де є Холодний Яр та храм збудований Богданом Хмельницьким. І четвертий регіон, на який ми також робимо акцент це — Чернігівщина, що є символом крутянців-героїв», — додав Андрій Корнат.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ