Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська хвиля: Львів’яни можуть втратити ще одне озеро

Вигляд озера згідно з проєктом. Фото - Львівська хвиля
Вигляд озера згідно з проєктом. Фото - Львівська хвиля
Фото - Львівська хвиля
Фото - Львівська хвиля
1/2
Новий скандал розгорівся довкола водойми на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської. Там звели новий житловий комплекс і засипали невеличке озеро.

Громадськість вже звернулась до міськради із проханням втрутитись у ситуацію, інформує ЛХ. 

Ще донедавна там було декілька  ставків, які перебувають у комунальній власності. Проте існують вони лише на старих картах, адже зараз на їх місці будівельне сміття.

«Взагалі обіцяли, начебто в планах було його відновити і все там мало бути ніби окей. Але є така велика ймовірність, що його не відновлять, засиплять, забудують і озера ми втратимо. Тому я звертаюсь до всіх небайдужих: будь ласка не терпіть, не мовчіть, бийте на сполох», - зазначив засновник громадської організації «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян. 

Натомість у міськраді запевняють – там рекреаційна зона, її забудувати неможливо.

 «У пріоритеті – це відновлення всіх трьох ставків із облаштуванням рекреаційної зони. Для нас будь-який заклад харчування, який там можуть облаштувати, він з одної сторони може звичайно оживити і доповнити громадський простір, але це не може бути замість того озера», - розповів головний архітектор міста Антон Коломейцев.

Громадські активісти вбачають тут схему, за якою забудовник набуває землі задарма. Таке було і з озером у Снопківському парку. А також із скандальним очищенням «Піскових озер».

«Створюється псевдо комісія, яка стверджує: «А тут немає озера. Тут пуста вільна земельна ділянка. Значить на ній можна будувати». Так от, шановні друзі – пуста вільна ділянка – то ще треба з’ясувати, а чому вона стала сухою. А де ділося озеро? І жоден посадовець, жоден той, хто це вчинив не поніс покарання», - наголосила адвокатка Галина Янко. 

Наразі львів’яни намагаються врятувати озеро на Замарстинівській.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ