Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

"Львівська хвиля" запустила соціальний проєкт "П’ять запитань про…"

Спеціальний проєкт стартує на радіо "Львівська хвиля". В ефірі "Акцентів" раз на тиждень будуть розповідати про важливі зміни або деталі про новації.

"Ми готові спростувати міфи чи так звану зраду, яку поширюють в соцмережах. Розпочинаємо з інформації про "Електронний рецепт", який запрацює вже із першого квітня", - розповіла керівниця Служби інформації Зоряна Онишкевич.

Матеріали будуть в ефірі о 18-ій. Також у соцмережах радіостанції буде відео із коротким описом нововведень. Якщо у вас є запитання та ідеї – пишіть у Фейсбук та Інстаграм радіо "Львівська хвиля".

Нагадаємо, з першого квітня на усі рецептурні ліки необхідно брати електронний рецепт. Це впроваджуватимуть поступово. Ви зможете обрати за яким рецептом бажаєте придбати ліки - цифровим чи паперовим. Втім, взагалі без скерування ліки вам не продадуть.

Медик має сформувати е-рецепт, вам на телефон прийде номер та код. Покажіть це фармацевту. СМС-ки надсилатимуть і на кнопкові телефони, не лише на смартфони. Але перевірте пам’ять сповіщень. Допоможіть рідним видалити старі СМС, щоб отримувати нові. 

Якщо у пацієнта немає мобільного телефону, то лікар випише скерування на папері.  Або сформує електронний рецепт і роздрукує інформаційну довідку. Якщо в медзакладі немає світла чи зв’язку - лікар також видасть паперовий бланк. 

Виписати е-рецепт може сімейний лікар, вузькі спеціалісти та навіть медик-ФОП. Для пацієнтів із хронічними хворобами скерування сформують дистанційно. Для цього треба зателефонувати своєму лікарю. Замість літніх чи тяжко хворих людей рецепт можуть отримати їх рідні чи доглядачі.

Скерування потрібно брати на всі рецептурні ліки. Це гормональні, препарати для лікування тиску та серцевих хвороб і навіть на звичні для нас ліки від болю чи заспокійливі. Тобто німесил, синупрет, деякі сиропи від кашлю та протизаплідні без коду ви більше не купите.  

Ви зможете частково погасити рецепт відповідно до свого бюджету. Тобто придбати лише один блістер пігулок чи ампулу. Використати скерування можна протягом місяця. На засоби з наркотичними чи психотропними речовинами він дійсний всього десять днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ