Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівська лучниця виборола золото на турнірі в Польщі

Днями в польському місті Живець відбувся 34 міжнародний турнір зі стрільби з лука «Золота сокира горця». Традиційно наші земляки не залишилися без трофеїв.

У категорії кадети перше місце виборола Божена Верещинська. Команда в складі Анна-Марія Грем, Божена Верещинська та Поліна Марченко посіла друге місце. Пара Поліна Марченко та Юрій Русінко в категорії мікс вибороли бронзову нагороду.

Тренерка дівчат – заслужений майстер спорту, учасниця Олімпійських ігор в Афінах та Лондоні Катерина Палеха посіла третє місце в категорії блочний лук. Срібло турніру в категорії блочний лук виборола команда в складі Сергія та Святослава Карпенків і Костянтина Школьного.

Варто зазначити, що турнір "Золота сокира горця" є традиційним, та проводився вже 34 раз.

Як зазначила в коментарі Гал-інфо Божена Верещинська, вона вже вдруге взяла участь в даних змаганнях (вперше святкувала тут перемогу у 2018 році, про що також повідомляло Гал-інфо), і знову результативно.

1/1

"В категорії сеньйорів часто беруть участь титуловані спортсмени, а ми використовуємо можливість позмагатися, бо протягом року не так багато турнірів для суперкадетів та кадетів.

Чому саме стрільба з луку? Як і більшість дівчаток змалечку перепробувала гімнастику, співи, танці,  плавання навіть малювання. А потім так сталось, що я з подругами (ми з Поліною та Анна-Марією виросли буквально в одній пісочниці) сконцентрували свої зусилля саме на стрільбі з лука. Крім того, досить важливо, коли й школа, і тренувальна база знаходяться недалеко від дому. А ще саме тоді Катерина Борисівна, яка знала мене змалку вирішила спробувати себе у якості тренера. А чим краще тебе знає тренер, тим легше йому знайти індивідуальний підхід, розрахувати навантаження. Мені дуже комфортно, я довіряю тренерці. І ми маємо відповідні результати.

Може, стрільба з луку не така видовищна як гімнастика, черлідінг, спортивні танці чи футбол, але деколи на рубежі в нас теж буває така боротьба характерів, що емоції зашкалюють. І навантажень тут не менше. Здається, що тут такого важкого: встав, прицілився, вистрілив. Проте, коли за одне тренування робиш близько 120-150 пострілів (вага лука складає близько 11-12 кг, в натяжці - ред.), ввечері теж буває некомфортно.

У Львові сильна школа арчерів (лучників, - ред), тут була створена перша у світі федерація, багато видатних спортсменів львів'яни, взагалі стрільба з луку – це шляхетно та трохи романтично. А наша команда це завжди взаємодопомога, підтримка та свято, що завжди з нами", - розповіла Божена Верещинська.

Також спортсменка продемонструвала головний приз, який отримали від організаторів турніру його переможці.

1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ