Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада не має фінансової змоги переселяти львів’ян зі Святоюрського комплексу

Станом на сьогодні у Святоюрському комплексі (пл. Св. Юра, 5) проживають або мають у власності житло 28 сімей. Для їх відселення орієнтовно необхідно надати 38 квартир, а саме: 1-кімнатну — 11; 2-кімнатну — 18; 3-кімнатну — 6; 4-кімнатну — 3 — загальною площею 2 036 кв.м, вартістю понад 6 млн грн. Про це «Гал-info» повідомила заступник начальника управління житлового господарства, начальник відділу зарахування на облік, обліку і закріплення житла та відселення Галина Мазур. За її словами, Львівська Архієпархія УГКЦ неодноразово зверталася в міську раду про відселеная мешканців зі Святоюрського комплексу за рахунок міського бюджету.
 На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 року «Про виділення коштів на відселення мешканців з аварійних будівель комплексу споруд Архикатедрального собору Святого Юра у Львові» Львівська міська рада проводила відселення мешканців із Святоюрського комплексу. Відселено мешканців з 24-х квартир, яким надано 36 квартир, придбаних за кошти Кабінету Міністрів України. На підставі ухвали Львівської міської ради від 21 червня 2001 року управління житлово-комунального господарства ЛМР актом прийняття-передачі звільнені квартири на пл. Святого Юра, 5, передали Львівській Архієпархії УГКЦ.
У процесі відселення з’ясувалося, що деякі мешканці категорично відмовляються від переселення або ж вимагають надати квартири, які за площею та ціною значно перевищують займані ними квартири, з порушенням передбачених чинним законодавством норм надання житлової площі та ЗУ «Про власність». Більша частина мешканців погоджується переселитися тільки у квартири, які знаходяться в центральній частині Львова.
Як зазначила Галина Мазур, на подальше відселення мешканців із Святоюрського комплексу та на завершення ремонту Собору Святого Юра коштів не передбачено. За її словами, реальне вирішення цього питання можливу лише з допомогою бюджету України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ