Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада та "Дивосвіт": кому дістануться приміщення?

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/4
У Львові відремонтовані приміщення по вулиці Сміливих, 26, пустують. Адже ДНЗ №42, що розташований за цією ж адресою, чинить опір управлінню освіти. Спершу керівництво торік скасувало через суд ухвалу Львівської міської ради щодо створення яслів-садку №21 у вільних приміщеннях. А цьогоріч перешкоджають виконанню ухвали від 13 липня 2018 року «Про створення закладу дошкільної освіти (ясел-садка) №188». Тож кому дістануться приміщення? Відповідь на це питання дала начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

"Ми створили нову дошкільну навчальну установу № 188, яка з серпня 2018 року працюватиме у нових відремонтованих приміщеннях за адресою вул. Сміливих, 26. Відповідне рішення прийняли депутати Львівської міської ради 13 липня 2018 року під час сесії.

У новому ДНЗ № 188, для якого ми вже призначили керівника, ми плануємо розмістити близько ста дітей у чотирьох групах. Одна – для раннього віку, дві – для молодшого, одна – для середньо-старших діток.

Електронна черга вже працює, тож батьки можуть реєструвати свої чад. Першочергово до дитячого садочка будуть зараховані діти учасників АТО (ООС), Революції Гідності, дітей військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії, дітей працівників Національної академії сухопутних військ, дітей інвалідів, а також внутрішньоперемішенні особи.

Ремонтні роботи у вільних приміщеннях тривали впродовж 2015-2016 років. А у 2017 році завершилось повне облаштування території та встановлення ігрових майданчиків. Не відкрили одразу ж минулого року, оскільки керівник ДНЗ №42 (який працює за тією ж адресою ­– вул. Сміливих, 26) подала до суду щодо припинення дії рішення (ухвали сесії ЛМР) та заборони вчиняти будь-які дії щодо передачі приміщень ДНЗ №21.  

Конфлікт продовжився цьогоріч. Адже керівництво ДНЗ №42 вирішило, що воно має право на всю будівлю, а не тільки на її частину. Вони роблять все для того, щоб перешкодити створенню нового дитсадочка і виконанню рішення, які львівські депутати прийняли напередодні. Тож, можливості об’єднати існуючий ДНЗ №42  та новостворений ДНЗ №188 не було. Тому згідно з рішенням сесії ЛМР у частині приміщення на вул. Сміливих, 26 з серпня почне працювати дошкільний навчальний заклад №188.

Наразі переміщення охороняють працівники ЛКП «Муніципальна варта», - розповіла Гал-інфо Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ